Škoro se pita tko je položio ispit “antifašističke ispravnosti”: Otkriva i kako se može skinuti ljaga s hrvatskog imena zbog Jasenovca

Škoro se pita tko je položio ispit “antifašističke ispravnosti”: Otkriva i kako se može skinuti ljaga s hrvatskog imena zbog Jasenovca

Navršava se 75 godina od proboja iz ustaškog logora Jasenovac. Ovo je jedna od niza obljetnica u narednom razdoblju koju se zbog ograničenja uslijed sprječavanja širenja koronavirusa neće moći komemorirati kako i priliči, u masovnijem broju.

Posebna je i po tome što će se državni vrh nakon pet godina pojaviti zajedno, a odjednom niti predstavnici žrtava nemaju ništa protiv komemoriranja s predstavnicima HDZ-ove vlasti, kojoj su još lani spočitavali toleriranje ustaštva, dijeleći se u dvije, pa i tri kolone. Bilo bi to još ljepše da svima nije jasno kako se iznenadna sloga podudara s izbornom godinom. Tko se tu kome priklonio: vlasti onima koji su je klevetali, ili “klevetnici” vlastima? Tko se kome tu ispričao i tko je pred kim položio ispit “antifašističke ispravnosti”?

Kako god, Domovinski pokret pozdravlja jednu kolonu u Jasenovcu, s nadom i željom da se u svim prigodama kada se komemorira žrtve totalitarnih režima formira uvijek jedna kolona hrvatskog zajedništva i pijeteta prema tim žrtvama, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Na današnji dan važno je podsjetiti kako se o Jasenovcu desetljećima nije smjelo istraživati, a prvi hrvatski predsjednik je zbog hrabrosti da preispituje tu temu završio u zatvoru. Stoga nam je dužnost, i tri četvrt stoljeća nakon sramotnog razdoblja, podsjećati na nj i boriti se za istinu, koju trebaju prije svega prihvatiti naši susjedi s one strane Save i Dunava.

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Milorad Dodik i njima slični sustavno i kontinuirano godinama blate Hrvate, prikazujući nas kao zločinački i fašistički narod. Uveličavaju broj srpskih žrtava, napuhujući ga do pola milijuna, kao relikt službenih jugoslavenskih pseudostatistika o čak 700 tisuća ubijenih. Otvaraju kontroverzne izložbe po svijetu, provodeći kulturni rat, nazivaju kardinala Stepinca ustaškim vikarom, a Hrvate nacističkim satelitima. Čak su pokušali nenajavljeno svoje vojnike ubaciti u našu zemlju. Reakcija hrvatskih vlasti obično bude mlaka ili nikakva. Dokad ćemo tako savijati kičmu pred onima čija je otadžbina prva proglašena ”Judenfrei” i koja je imala ”kombi” plinsku komoru?

Ovo je naša poruka o Jasenovcu. Moderna Hrvatska nije sljednik niti jednog zločinačkog režima. Nastala je 1990. godine, a u ishodištu suverene države i slobode su Domovinski rat i plebiscitarna volja hrvatskog naroda. Domovinski pokret podržava rad istraživača i znanstvenika koji žele saznati pravu istinu o Jasenovcu i tako pomoći s hrvatskog imena skinuti ljagu, koju nam razni falsifikatori povijesti besramno podmeću.

Facebook Comments