Škoro optužio Plenkovića da koristi koronavirus za svoje političke probitke: Otkrio je s kim pregovara

Škoro optužio Plenkovića da koristi koronavirus za svoje političke probitke: Otkrio je s kim pregovara

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro otkrio je svoju strategiju za nadolazeće parlamentarne izbore.

“Mislim da u uvjetima u kojima je trenutno Hrvatska i u kojima narod živi nije svejedno hoće  “izbori  u svibnju, lipnju ili rujnu. Svaki mjesec je dragocjen. Ali razumijem nervozu vladajuće stranke i Andreja Plenkovića zbog toga što, naravno, njima je koronakriza došla kao kec na desetku, i oni definitivno smatraju da nakon ponašanja HDZ-ovog kriznog ttožera i rezultata kojeg su postigli, da imaju dobre političke prilike ponovno osvojiti vlast ili barem kvalificiranu i kvalitetnu većinu. Zbog toga oni malo žure”, kazao je Škoro koji je  neizravno rekao da su Božinović, Barkotić i Capak  članovi HDZ-ovog kriznog stožera, javlja RTL.

“No, mislim da je to u suprotnosti s napucima Stožera kada je u pitanju prevencija borbe protiv COVID-a 19″, rekao je Škoro.

Otkrio je da su razgovarali sa svim partnerima koji su ga podržavali u njegovoj predsjedničkoj kampanji.

“To je Most, Suverenisti, odnosno Konzervativci i Hrast. Tu je naravno i Bura. Pojavio se cijeli niz kvalitetnih pojedinaca koji su se javili i koji bi htjeli surađivati s nama”, rekao je Škoro, ali i dodao da još ne može “sto posto reći da će napraviti ovu ili onu opciju”.

“Prilika je da napravimo reforme i promjene, ali duboko sam uvjeren da to gospoda iz HDZ-a i SDP-a, skupa sa svojim trgovačkim partnerima i žetončićima, ne mogu napraviti jer su u situaciji da su im ruke vezane”, kazao je Škoro.

Na pitanje znači li to da može odbaciti opciju da nakon izbora s HDZ-om ili SDP-om složi većinu, Škoro je odgovorio: “Trenutno na stolu trebaju biti pregovori i razgovori sa svim političkim opcijama koje su nama sklone i s kojima možemo ići čistih ruku u političku utrku, a što će biti nakon izbora – o tome ćemo razgovarati kada za to dođe vrijeme”.

Na pitanje o opciji da se dogovori s HDZ-om kazao je da je opcija da u ovim uvjetima treba omogućiti legalnost izbora.

“Sumnjam u legalnost izbora iz jednostavnog razloga što ne možete sada skupiti više od pet ili deset ljudi “, zaključio je Škoro.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments