Zašto Krunoslav Capak ne želi reći je li član HDZ-a: Hoće li Alemka Markotić u politiku?

Zašto Krunoslav Capak ne želi reći je li član HDZ-a: Hoće li Alemka Markotić u politiku?

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak  govorio o svojim političkim ambicijama. – O svim situacijama koje se potencijalno mogu dogoditi ću razmisliti ako se one dogode, ali ja sasvim sigurno ništa ne radim radi politike, nego ja bih naprosto htio kao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji je odgovoran za zdravlje nacije i kao član Kriznog stožera završiti ovaj posao do kraja, rekao je za Dnevnik.hr.

– Ali ako stigne ponuda, o njoj ćete razmisliti?, upitala ga je novinarka.

– Pa sve ponude koje ikada stignu u životu, svatko o njima razmisli, ali ja kažem nemam političkih ambicija. Znate kako je to rekao pokojni predsjednik Tuđman: Ki bi da bi. Dakle, nećemo sad o tome. Ne znamo što nam život nosi. U svakom slučaju, ja nemam političkih ambicija, zaključio je Capak u velikom razgovoru za portal Dnevnik.hr.

Na pitanje je li član HDZ-a, odbio je odgovoriti, navodeći da je to privatna stvar. Zanimljivo je da je Capak  jučer dao  intervju i  N1 televiziju u kojemu je  kategorički tvrdio da se neće politički aktivirati.

O eventualnom političkom angažmanu u utorak navečer u emisiji RTL Direkt progovorila je i ravnateljica Klinike ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić, koju su o tome pitali u kontekstu činjenice da je u predsjedničkoj kampanji snimila spot podrške za izbornu gubitnicu, HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović.

– Ja sam svaki dan na listi koronavirusa, mislim da ne mogu biti na dvije liste, kratko je poručila Markotić koja je u predsjedničkoj kampanji aktivno podržala Kolindu Grabar Kitarović.

Foto: Daniel Kasap/Hina