Zločin na otvaranju Europske prijestolnice kulture: Podignuta optužnica zbog ubojstva

Zločin na otvaranju Europske prijestolnice kulture: Podignuta optužnica zbog ubojstva

Riječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 45-godišnjeg muškarca zbog izazivanja smrt muškarca (45) u Rijeci, 2. veljače ove godine, udarivši ga šakom u glavu, nakon čega je napadnuti udario glavom o pod, a nekoliko sati kasnije i umro.

Ovaj slučaj dogodio se u riječkoj Luci, u noći nakon programa otvorenja godine Europske prijestolnice kulture 2020. u Rijeci, javlja Novi list.

ŽDO je optužio 45-godišnjaka za kažnjivo djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. Nakon dovršene istrage, optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Rijeci.

Četrdesetpetogodišnjaka se tereti da je 2. veljače oko 1,30 sati, u neposrednoj blizini pješačkog prijelaza u Adamićevoj ulici, snažno udario šakom u glavu 45-godišnjeg prolaznika nakon verbalnog sukoba.

Udareni muškarac je pao, udario glavom o pločnik i izgubio svijest. Zadobio je razderotinu na glavi, oguljotinu na vratu, teški traumatski edem mozga s krvarenjem u moždanim ovojnicama, izljev vode u pluća i opći teški krvni zastoj. Nakon pružene hitne liječničke pomoći, umro je istog dana, navodi ŽDO.

Napadač se nalazi u istražnom zatvoru pa je predloženo da mu se produlji boravak u njemu radi sprečavanja utjecaja na svjedoke i ponavljanja kažnjivog djela.

Foto: Hina

Facebook Comments