Preminula sutkinja Ivana Čalić: Ona je osudila Ivu Sanadera

Preminula sutkinja Ivana Čalić: Ona je osudila Ivu Sanadera
Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Ivana Čalić umrla je nakon duge i teške bolesti, potvrđeno je Hini na Županijskom sudu u nedjelju

Sutkinja Ivana Čalić poznata je po presudi kojom je 2014. godine bivšeg premijera Ivu Sanadera osudila na devet godina zatvora u slučaju Fimi media. Čalić je HDZ i nekadašnjeg šefa stranke u nepravomoćnoj presudi proglasila krivim za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici, javlja Tportal.

Budući da je 2016. godine po treći put trebala sudjelovati u odlučivanju o krivnji istog optuženika, sutkinja Čalić je na ponovljenom suđenju Sanaderu u slučaju Fimi media izuzeta na vlastiti zahtjev.

Čalić je bila članica sudskog vijeća kojim je predsjedao sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić, a koje je Sanadera osudilo na 10 godina u slučajevima Hypo i Ina-MOL.

Kao predsjednica vijeća u slučaju Maestro, u kojem se sudilo za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju, izrekla je osuđujuću presudu no ta je odluka pravomoćno potvrđena samo bivšem potpredsjedniku fona Josipu Matanoviću.

Uz to, Čalić je bila imenovana za predsjednicu sudskog vijeća u predmetu protiv skupine koja se teretila za likvidaciju vlasnika Nacionala Ive Pukanića i šef marketinga tog tjednika Nike Franjića. Nakon devet mjeseci suđenja sutkinja Ivana Kršul je šestoricu optuženih proglasila krivim i osudila ih na ukupno 150 godina zatvora.

Sutkinja Čalić imala je samo 48 godina.

Foto:Denis Cerić/Hina

Facebook Comments