Izjave Alemke Markotić štete hrvatskom turizmu: Tko je doktoricu ovlastio da određuje kakav će biti režim prelaska granice

Izjave Alemke Markotić štete hrvatskom turizmu: Tko je doktoricu ovlastio da određuje kakav će biti režim prelaska granice

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, gostovala je u Dnevniku HRT-a. Na pitanje jesmo li spremni za drugu fazu borbe protiv koronavirusa rekla je kako smo “definitivno spremni”.

“U početku nismo znali ništa, osim da se radi o nekom novom virusu. Danas već, zahvaljujući znanosti, znamo puno toga i u drugoj fazi se možemo bolje boriti”, rekla je Markotić.

Navela je današnji slučaj iz Virovitice, gdje nije bilo virusa 11 dana, ali onda su se neki ljudi vratili iz Njemačke i sada su dvojica muškaraca pozitivna, javlja N1.

“To je dobar primjer da se ne smijemo opuštati. Oni koji će htjeti ući u Hrvatsku morat će napraviti u svojoj zemlji PSR test koji ne smije biti stariji od 24 sata. Samo s tom potvrdom moći će ući u zemlju. To je osiguranje. Test je visoko pouzdan test, ali nije 100 posto siguran pa moramo biti oprezni”, rekla je Markotić.

Malo je čudno da ravnateljica klinike govori o tome kakav će biti režim  prelaska  granica.Takve odluke su u nadležnosti  Vlade ili u najboljem slučaju ministra unutarnjih poslova. Osim toga, izjava doktorice  Markotić se mogu shvatiti kao  da  ne želi da u Hrvatsku ovo godine dođu turisti.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments