Učitelji nezadovoljni odlukama Kriznog stožera i ministrice Divjak: Ako je škola sigurna, onda svi učenici moraju ići na nastavu

Učitelji nezadovoljni odlukama Kriznog stožera i ministrice Divjak: Ako je škola sigurna, onda svi učenici moraju ići na nastavu

Sindikat Preporod  pokrenuo je potpisivanje “Peticije nezadovoljstva”  zbog načina na koji Nacionalni krizni stožer i ministrica Blaženka Divjak žele organizirati povratak djece u škole. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Suočeni s brojnim negodovanjima i osudama Odluke Nacionalnog stožera o povratku učenika razredne nastave od 11. svibnja u školu, a još i više Preporukama resornog Ministarstva o načinima kako se ta Odluka misli u školama sprovesti, ali i pitanjima što će sindikat konkretno poduzeti u zaštiti zdravlja učenika te učiteljica, učitelja i ostalih radnika školskih ustanova, odlučili smo 4. svibnja 2020. pokrenuti potpisivanje online peticije kojom je pružena prilika svima nezadovoljnima Odlukom Stožera i MZO-a da iskažu svoje nezadovoljstvo i zahtijevaju povlačenje sporne Odluke.

Podrška ovoj inicijativi stigla nam je od brojnih građana, a napose roditelja, baka i djedova te učitelja i nastavnika koji se ne slažu sa zamišljenim načinom povratka dijela učenika u učionice i dijela radnika na posao. U Sindikatu Preporod smatramo da, ako u školama postoje uvjeti za normalno odvijanje nastave, onda na nastavu trebaju ići svi učenici. U slučaju nemogućnosti stvaranja sigurnih uvjeta – svim je učenicima, kao i do sada mjesto doma, odakle će nastavu nastaviti pratiti na daljinu.

Peticiju je u svega nekoliko sati potpisalo gotovo 2 tisuće potpisnika, što ukazuje na velik interes za iskazivanje nezadovoljstva nepromišljenom i štetnom Odlukom Nacionalnog stožera. Kako za prikupljanje potpisa nema previše vremena, jer bi potpisivanje online peticije trebalo završiti do kraja tjedna, a uspjeh akcije ovisi o broju prikupljenih potpisa, Preporod poziva sve zainteresirane da se što prije odazovu potpisivanju”, stoji u priopćenju koje je potpisao  Željko Stipić, predsjednik sindikata “Preporod”.