Milanović malo pomaže svom “ljutom neprijatelju” Plenkoviću: Neće problematizirati termin izbora

Milanović malo pomaže svom “ljutom neprijatelju” Plenkoviću: Neće problematizirati termin izbora

Predsjednik države Zoran Milanović komentirao je danas i predstojeće parlamentarne izbore.

“Izbori će očito biti jako brzo, neću se uključivati u kampanju kroz to. Premijer nije sa mnom komunicirao o datumima izbora, tako to funkcionira u demokraciji”, rekao je predsjednik Zoran Milanović o izborima i dodao:

“Odluka o izborima nije kao svaka druga u proteklih 20 godina, imat će utjecaja na zdravstvo, epidemiologiju, držim palčeve da sve završi dobro ako se raspišu izbori. Očito postoji želja da se ide što prije i ja tome ne mogu i neću stati na put”, javlja N1.

Komentirajući uvjete u kojima će se održati izbori, rekao je:

“Čuo sam da je netko iz Stožera, Božinović, rekao da, ako bude ponovni val zaraze, da se neće poduzimati ovakve mjere kao dosad. Znači da je s tog stajališta svejedno kad su izbori, ali politički motivi su dovoljni da se ide na izbore. Mislio sam sazvati konzultacije, ali nema smisla, to je radila moja prethodnica, ali to nije dužnost predsjednika republike. Nisam razgovarao s premijerom o raspuštanju Sabora, to je njegovo taktičko pravo.”

“Sabor može biti raspušten sada, može biti u desetom mjesecu. Ja odlučujem o dva – tri vikenda”, dodao je.

Milanović očito malo pomaže  Plenkoviću jer uopće ne želi  problematizirati to  što  praktično iz  izvanrednog stanja idemo na izbore.

Foto: Admir Buljubašić/Hina