Ovo je dokaz da se HDZ i Milan Bandić još uvijek vole: Supruga šefa Kluba HDZ-a nova je direktorica Plinare

Ovo je dokaz da se HDZ i Milan Bandić još uvijek vole: Supruga šefa Kluba HDZ-a nova je direktorica Plinare

Od svih uhljeba najgori su stranački uhljebi – na pitanje je li točno da se njegova supruga Ivona treba zaposliti u Plinari, ovako je prije tri mjeseca govorio HDZ-ov Kazimir Ilijaš. Nagađalo se već prije da će bolja polovica predsjednika Kluba HDZ-ovih zastupnika u Skupštini metropole sjediti u upravi Gradske plinare Zagreb – Opskrba, a onda i da od toga, jer njegovi stranački kolege nisu digli ruke za GUP Milana Bandića, neće biti ništa. Ali, eto, ipak hoće, jer od ponedjeljka će direktorica Plinare – Opskrba biti upravo Ivona Ilijaš.

Da joj mandat počinje 11. svibnja, kazali su nam u Holdingu, a na pitanje zašto je baš ona odabrana za to mjesto, jer neslužbeno doznajemo da je za posao “u igri” bilo 14 ljudi, iz gradskog su komunalnog diva poručili da je “proveden selekcijski postupak i kandidatkinja Ivona Ilijaš pokazala se kao najbolji kandidat”. Zanimalo nas je i kad je točno proveden natječaj za direktora Plinare – Opskrba, jer se posljednjih mjeseci nije raspisivao nijedan. Ispalo je da ga nismo sad primijetili jer je bio prije gotovo četiri mjeseca. – Javni poziv objavljen je 20. siječnja 2020., s rokom za dostavu ponuda od osam dana od dana objave – odgovorili su nam iz Holdinga kako je, otprilike u isto vrijeme kad je Kazimir Ilijaš govorio o uhljebima, njegova supruga bila dio “selekcijskog postupka” koji ju je doveo na čelo Plinare, javlja Večernji list.

Naravno, činjenica da je nova direktorica gradskog poduzeća supruga istaknutog HDZ-ovca, stranke koja je u koaliciji s Bandićem, ne znači da ujedno nije i stručnjakinja u svom poslu. Pravnica je, a na čelu Plinare zamijenit će ekonomista Igora Piriju, također HDZ-ovca. Ima li on veze sa zapošljavanjem supruge, pitali smo, naravno, i samog Kazimira Ilijaša.

– Moja supruga u sustavu Holdinga radi već 15 godina, dakle zaposlila se ondje prije nego sam se ja počeo baviti politikom. Znam kako to sve možda izgleda, ali nije ništa sporno u tome da tijekom karijere Ivona mijenja posao – objasnio nam je Kazimir Ilijaš, dodajući da je njegova supruga najprije radila u Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu (GSKG), a nakon toga u ZGOS-u, Holdingovoj podružnici za vođenje pogona i sanaciju odlagališta otpada u Jakuševcu, gdje je bila glavna asistentica u pravnoj službi. Upravo iz ZGOS-a dolazi u Plinaru – Opskrba.

Foto:Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments