Škoro se dogovorio sa Suverenistima: Nastavlja razgovore s Mostom i Raspudićem. Hoće li im se pridružiti Penava?

Škoro se dogovorio sa Suverenistima: Nastavlja razgovore s Mostom i Raspudićem. Hoće li  im se pridružiti Penava?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro dogovorio je  zajednički nastup  na parlamentarnim izborima  s  Hrvatskim suverenistima. Danas će na konferenciji za novinare  Miroslav Škoro, Hrvoje Zekanović,  Ladislav Ilčić i Marijan Pavliček  govoriti o detaljima  dogovora i tijeku pregovora. Kako doznajemo, dogovor je postignut jučer nakon nekoliko dana intenzivnih pregovora.

“Nije bilo nikakvih problema. Mi smo bili stalno u kontaktu još od predsjedničkih izbora, a korona nas je malo pomela. Nismo još definirali mjesta u izbornim jedinicama jer će se o tome razgovarati nakon što završe razgovori s ostalim  partnerima”, rekao je za Teleskop jedan od sudionika pregovora. Škoro je već postigao dogovor sa Zlatkom Hasanbegovićem, a intenzivno pregovara s Mostom i Ninom Raspudićem s kojima će se sastati tijekom ovog tjedna.

Sve se češće u medijima spominje i mogućnost da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava napusti HDZ i prijeđe u Domovinski pokret Miroslava Škore.

Nije nikakva tajna da je Penava već duže vrijeme nezadovoljan u HDZ-u i da je i prije razmišljao o napuštanju stranke. Iz Škorina kruga ponavljaju da Domovinski pokret nije deponij za islužene i kompromitirane članove drugih stranaka, ali naglašavaju da Ivan Penava nikako ne spada u kategoriju kompromitiranih i isluženih kadrova. Drugim riječima, postoje realni izgledi da Penava dođe pod Škorin kišobran.

Foto: Admir BuljubašiĆ/Hina