Medved se unaprijed ograđuje od nastupa HOS-ovaca iz Okučana: Žali se da ga Milanović nekorektno optužuje

Medved se unaprijed ograđuje od nastupa HOS-ovaca iz Okučana: Žali se da ga Milanović nekorektno optužuje

U sjedištu Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata održat će se sutra konferencija za novinare za koju je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved očito procijenio da je potencijalno eksplozivna, pa nas je telefonski nazvao kako bi se unaprijed ogradio od svega što će tamo biti izrečeno. Na press konferenciji će, naime, nastupiti predsjednik spomenute udruge Zoran Maras i Krešimir Maretić, čelni čovjek Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, a njih dvojica su u Okočanima na proslavi “Bljeska”, u okviru državnog protokola, položili vijenac u majicama s grbom HOS-a na prsima i natpisom “Za dom spremni”. Pridružit će im se sutra Boro Barišić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a, a najavljene su teme osvrt na obilježavanje “Bljeska” te “zahtjevi braniteljskih i stradalničkih udruga svim političkim strankama u Hrvatskoj”, javlja Novi list.

Vjerojatno je upravo potonje razlog zašto je Medved osjetio potrebu da već u nedjelju poslijepodne poruči da nema apsolutno nikakve veze s ovim događajem.

– Dobio sam isključivo informaciju da će to sutra biti, ne znam ni točno mjesto ni vrijeme, ali želim odmah jasno reći da ni ja ni Vlada ni Ministarstvo hrvatskih branitelja ni na koji način ne sudjelujemo u organiziranju te konferencije. Zato se ograđujem od svega što će na njoj biti izrečeno i svega što će se eventualno povlačiti iza konferencije. Živimo, nažalost, u vremenu da se sve pripisuje Vladi i meni osobno i na to više ne mogu pristati. Ne želim da se sutra opet govori da je Tomo Medved nešto organizirao. Činjenica je da će na konferenciji nastupiti moje kolege, moji branitelji, ali oni se nisu sa mnom konzultirali što će kazati. Hoću da to bude jasno svakome u Hrvatskoj, dosta mi je toga da budem adresa na koju će se sve svaljivati. Ovo neće biti moja odgovornost, rekao nam je ministar Medved.

On ističe da je “nekorektno što posljednjih dana doživljava da ga se tereti za događaj u Okučanima”.

– To naprosto ne stoji. Mene predsjednik Republike optužuje da sam znao da će dećki u Okučanima skinuti trenirke ispod kojih će biti te majice, a to nije istina. Nisam znao. I stoga poučen tim neugodnim iskustvom unaprijed reagiram na sutrašnju press konferenciju, zaključuje ministar hrvatskih branitelja.

Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments