Škoro odgovorio na pitanje o tome pregovara li s Penavom: Što je rekao o Nini Raspudiću?

Škoro odgovorio na pitanje o tome pregovara li s Penavom: Što je rekao o Nini Raspudiću?

Predsjednik Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro i predstavnici Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović i Marijan Pavliček, te Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a održali su danas konferenciju za medije o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore.

“S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo nakon sporazuma s Blokom za Hrvatsku postigli i sporazum s Hrvatskim suverenistima o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Neizmjerno smo zadovoljni tim. Postoji želja da se pridruže svi koji žele promjenu Hrvatskoj”, rekao je Škoro, prenosi N1.

Definitivno ćemo potpisati barem još jedan sporazum do kraja tjedna. Nadam se i dva… Nisam mislio pri tome na Most. Pregovori se vode jer je u slučaju Mosta situacija da su oni stranka s 10 parlamentarnih zastupnika pa je situacija nešto kompleksnija”, rekao je Škoro.

Škoro se na predstavljanju koalicije osvrnuo i na pregovore s Mostom i Ivanom Penavom.

“Pregovori su proces i u tom procesu s nekima ide brže, a s nekima malo sporije. Kako su pregovori u tijeku, nije dobro da otkrivam detalje. Ja bih ostavio onima koji špekuliraju, pišu i predviđaju neka i dalje gledaju kristalne kugle. Mi razgovoramo sa svima kojima je dosta ovog duopola SDP-a i HDZ-a. Onima kojima nije osobni interes ispred onoga što hrvatski narod zaista treba. Gospodin Penava prvo mora razriješiti formalno-pravni status u stranci u kojoj se nalazi. Kad bude došlo vrijeme, o tome ću vas izvijestiti. Kada se to bude formaliziralo, onda o tome možemo razgovarati kompetentnije”, ističe.

Škoro je kazao kako su otvorena vrata svima koji žele staviti interese hrvatskog naroda ispred osobnog interesa.

“Onima kojima je dosta pretčavanja, žetončića. Bitno je da smo se dogovorili s hrvatskim blokom i suverenistima. Neće biti ništa učinjeno protiv onih koje zastupamo, a to je hrvatski narod. Bez reformi koje moraju nastupiti istoga trenutka, nećemo moći razgovarati s njima. Program je dostupan na internetskoj stranici Domovinskog pokreta”, rekao je.

“Moramo nastaviti razgovarati sa svim potencijalnim koalicijskim partnerima, moramo ostvariti dobar rezultat na izborima, sve drugo će biti stvar dogovora. Mi nećemo štiti stranačke interese, mi ćemo štiti interese onih koji će nas izabrati. Dogovorili smo se tako da su svi zadovoljni. Kad budemo predavali liste, onda ćemo pokazati tko je na kojem mjestu”, dodaje.

Rekao je kako je razgovarao s Ninom Raspudićem. “Takav čovjek bi dobro došao, to bi bio plus. On se treba odlučiti hoće li se baviti politikom. Ako hoće, dobrodošao je”, kaže Škoro.

O tome na kojoj funkciji bi bio da formira Vladu, kaže kako će biti ono što će se dogovoriti. “smatram da se treba boriti za to da danas sutra živimo u zemlji u kojoj treba biti nagrađen za svoj rad”, ističe.

Konferencija za medije

Konferencija za medije o koalicijskom dogovoru za zajednički izlazak na parlamentarne izbore Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista

Geplaatst door Miroslav Škoro op Maandag 11 mei 2020

Facebook Comments