Škoro objasnio zašto se riješio skupog parkirališta: Nemam više ništa s tom tvrtkom

Škoro objasnio zašto se riješio skupog parkirališta: Nemam više ništa s tom tvrtkom

Više ništa nemam s parkingom, otkrio je Miroslav Škoro u intervjuu za novi broj tjednika Express. Podsjetimo, čelnik Domovinskog pokreta potvrdio da je suvlasnik tvrtke koja u blizini zagrebačke bolnice Merkur naplaćuje parking 15 kuna po satu. Pravdao je ranije cijenu tržišnim principima, a nego nakon objavio fotografiju podignute rampe za besplatni ulaz na 44 parkirališna mjesta.

Pojasnio je kako je navedeno parkiralište prvo bilo ledina i zapravo smetlište te da je tvrtka digla kredite i uložila gotovo 3,5 milijuna kuna kako bi uredila taj prostor, pišu 24sata.

– Parking je ustupljen na upravljanje bolnici kad se pojavio korona virus. Ta tvrtka je svojim najmoprimcima oprostila dio mjesečnih troškova. Ukratko, ništa drugo s tim poduzećem nije problem osim toga što sam ja u njemu bio suvlasnik, pa sam se početkom tjedna riješio svog poslovnog udjela – rekao je Škoro.

Podsjetimo, Miroslav Škoro ranije je prodao i udjel od pet posto u tvrtki “Omega software” koja ima milijunske poslove s državom i gradovima poput Zagreba za svoja informatička rješenja.

– Postao je problem što ona radi s državom, pa sam svoj udio prodao. No, pitanje je s kime bi ta tvrtka, koja zapošljava 93 inženjera s FER-a, trebala raditi kad država kontrolira 60 posto svega – izjavio je čelnik Domovinskog projekta.

Znači li to da će prodati i ostale tvrtke u kojima ste suvlasnik ako vas zbog njihovog poslovanja krenu prozivati u javnosti odgovorio je:

– Ako je problem to što radim i investiram onda ovo nije slobodno tržište i lažemo svim ljudima koji se u ovoj zemlji bave poduzetništvom i od njega žive. Nemojmo ljude varati nego onda uvedimo sustav kakav je u Sjevernoj Koreji i sve pet, ali onda nemojmo govoriti da smo slobodno tržište. Proziva me se zbog poslovnih poteza, a nigdje dokaza da nešto ne valja. Implicira se moral kao ekonomska kategorija. Ako postoje bilo kakve indicije da je tu nešto nelegalno ili protuzakonito prvi sam koji će se samoprijaviti – kazao je među ostalim Škoro.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments