JOŠ ŽEŠĆI SUKOB: Jandroković žestoko kritizirao Raspudića i najavio nove “akcije”

JOŠ ŽEŠĆI SUKOB: Jandroković žestoko kritizirao Raspudića i najavio nove “akcije”

U radijskoj emisiji S Markova trga predsjednik Sabora Gordan Jandroković osvrnuo se na izjavu Nina Raspudića u emisiji Nedjeljom u 2.

– On je kreator manipulacija i neistina. On ih je očito kreirao s cijljem da iskoristi to o čemu je pisao u predizbornoj kampanji. Ja drugačije ne mogu shvatiti poruku da on ide tamo gdje i ja. To je vrsta opsjednutosti, još nisam čuo da netko u politici tako nešto radi. Dakle, koristio je svoju poziciju nezavisnog kolumnista, a u stvari političkog agitatora Mosta da bi u politiku ušao s tom poputbinom. Razobličit ćemo to, poručio je Jandroković.

Podsjetimo, Raspudić je kazao kako će na izborima na MOST-ovoj listi “loviti Jadrokovića koji je umiljato dijete četiri političke mame”. Aludirao je time na dosadašnje predsjednike HDZ-a. Ovo je politička kampanja i namjeravam razotkriti svačije licemjerstvo, dodao je Raspudić.

Jandroković mu je jučer na Facebooku odgovorio kako emisiju nije gledao jer je “bio kod kćeri na ručku. Naime, imam troje djece… s istom ženom”, napisao je Jandroković, javlja HRT.

Nema velike koalicije, HDZ ne ide sa Škorom

– HDZ će na izbore sam, građani su naši koalicijski partneri, sa SDP-om ne idemo, nema govora o velikoj koaliciji, ne idemo ni sa Škorom, rekao je Jandroković na Hrvatskom radiju, i poručio medijima: pitajte Škoru i Bernardića hoće li oni surađivati, mislim da je došlo vrijeme da se postavi i to pitanje. Dakle, neće biti razgovora sa Škorom, odgovorio je na novinarsko pitanje postoji li mogućnost da se sa Škorom, ipak razgovara, ako to bude presudno za formiranje vlasti i koliki bi problem mogli biti neki njegovi partneri poput Hrvoja Zekanovića i Zlatka Hasanbegovića?

– Spominjete određene ljude i iz toga razloga nećemo s njima surađivati: to nije ekipa za koju smatramo da možemo odgovorno i ozbiljno voditi Hrvatsku, rekao je Jandroković, potvrdivši kako je upitna i suradnja HDZ-a s Bandićem. Zamjeraju mu kritike na Vladin račun nakon potresa u Zagrebu. Neobično je da je Bandić optužio Vladu ničim izazvan, čini mi se da se udaljavamo toliko da neće biti moguća suradnja nakon izbora, rekao je. O suradnji s HNS-om još nije želio govoriti. Prvo trebamo vidjeti njihov izborni rezultat, o tome još ne bih govorio, naveo je.

“Penavi sretno bilo”

Jandroković se osvrnuo i na odlazak Ivana Penave iz HDZ-a. “To je njegova odluka, njegov program i osobnost HDZ-ovo članstvo nije prepoznalo. Nikad se ne bih odlučio na taj korak, jer u polici, pa i stranci, imaš uspona i padova, pravi HDZ-ovac nikad ne bi zbog tih razloga napustio HDZ. On se odlučio na taj korak, sretno mu bilo”, rekao je Jandroković, demantirajući tvrdnje da HDZ vrbuje ljude koji su ‘otišli’ s Penavom.

“Dan državnosti dostojanstveno će se obilježiti”

– Dan državnosti 30. svibnja se vraća i obilježit ćemo ga dostojanstveno, ići ćemo na Mirogoj, nakon toga će biti sveta misa, događanje na Markovu trgu, navečer koncert u HNK, rekao je Jandroković. Potvrdio je da ove godine, zbog epidemije koronavirusa, neće biti Dana otvorenih vrata, manifestacije za koju su građani pokazivali veliko zanimanje, jer im je omogućavala obilazak Sabora i susret s njegovim predsjednikom i zastupnicima.

Foto: HRT