Komemoraciju u Bleiburgu nazvao ustaškim dernekom: Ekstremni ljevičar i poznati lovac Krešo ipak neće na izbore

Komemoraciju u Bleiburgu nazvao ustaškim dernekom: Ekstremni ljevičar i poznati lovac Krešo ipak neće na izbore

Prije nešto više od dva tjedna na Strossmayerovu trgu, točnije ispred spomenika Strijeljanje talaca Frane Kršinića u Zagrebu, stranka Radnička fronta, koja je u utrci za parlamentarne izbore, održala je tiskovnu konferenciju. Govorili su dobro poznati članovi stranke Katarina Peović, kandidatkinja RF-a na predsjedničkim izborima 2019., trenutni rotacijski zastupnik RF-a u Gradskoj skupštini David Bilić i poznati lovac iz kviza “Potjera” te kvizaš Krešimir Sučević Međeral, a svo troje su budući kandidati te stranke na parlamentarnim izborima.

Barem je tako trebalo biti. Naime, kako doznajemo daljnji angažman Sučevića Međerala u Radničkoj fronti, odnosno u utrci za parlamentarne izbore s tom strankom došao je na “dnevni red” u raspravi između kvizaša iz Potjere i uredništva HRT-a, a o svemu nam je ispričao i David Bilić, javlja Večernji list.

. – Došlo je do turbulencija u njegovu daljnjem djelovanju jer je HRT reagirao pa on to s njima najprije mora riješiti – rekao nam je Bilić u telefonskom razgovoru, a Krešo potvrdio: “Upravo tako, ne mogu potvrditi daljnje djelovanje dok ne razgovaram s uredništvom.” Nakon toga dobili smo i komentar urednika “Potjere” Igora Grkovića: – Njemu nitko ne brani da se politički angažira, ali bi u tom slučaju morao zamrznuti status na televiziji. Svakako bismo voljeli da je s nama, ali mora vidjeti sa strankom je li potrebno da se pojavljuje u kampanji i na listama.

Podsjetimo, Sučević Mađeral je izjavio da Bleiburgu nije tek puka komemoracija za nečije rođake, to se već godinama pretvara u ‘ustaški dernek’, kojemu je cilj revitalizirati ideologiju za koju smo se nadali da je pokopana prije 75 godina.

Radnička fronta  je poznata  po svojim ekstremno lijevim stajalištima. Žestoko se bori protiv kapitalističkog sustava, a  jugoslavenski komunistički režim Josipa Broza Tita  smatra  pozitivnim.

Foto: Dario Grzelj/Hina