TKO JE JOSIPA RIMAC: Ljubiteljica luksuznih torbi koju USKOK tereti da je dobila 45 000 eura mita

TKO JE JOSIPA RIMAC: Ljubiteljica luksuznih torbi koju USKOK tereti da je dobila 45 000 eura mita

Kako neslužbeno doznajemo, USKOK, između ostaloga, sumnjiči Josipu Rimac, da je dobila 45 tisuća eura mita od šefova tvrtke Lager Bašić Milenka Bašića i Dragana Stipića, koji vode tvrtku CEMP, za ishođivanje dozvola za njihovu vjetroelektranu Krš-Pađene.

Preuzimajući tvrtku CEMP Lager Bašić je preuzeo projekte vjetroelektrana Žujino polje između Knina i Gračaca, Vučje polje iznad Peruče te Ravno na Dinari, čija se vrijednost mjeri u milijardama kuna, javlja Jutarnji list.

Naime, taj je tvrtka zbog nepravilnosti u izgradnji dijela vjetroelektrane dobila negativno mišljenje Hrvatskih šuma na tehničkom pregledu. Rimac je, kako je se tereti, utjecala na šefove Hrvatskih šuma da to negativno mišljenje povuku, što su oni i napravili.

Mito joj je isplaćeno na specifičan način. Naime, CEMP je ugovorio policu osiguranja za vjetroelektrane u Generali osiguranju preko njihove agentice Nediljke Radić, sestre Josipe Rimac, a ona je dio brokerske provizije u iznosu od 45 tisuća eura, sukladno prethodnom dogovoru, proslijedila Josipi Rimac.

U petak navečer Rimac je dovedena na isptivanje u prostorije USKOK-a.

Josipa Rimac  trošila je  enormne iznose na  gardoreobu i   luksuzne torbe od nekoliko tisuća eura.

Foto: Mladen Volarić/Hina

Facebook Comments