Domovinski pokret preko Bartulice jača veze s Amerikom: Poznati republikanski strateg Ron Nehring priprema Škoru

Domovinski pokret preko Bartulice jača veze s Amerikom: Poznati republikanski strateg Ron Nehring priprema Škoru
Tabor Domovinskog pokreta Miroslava Škore ozbiljno se priprema za izbore. Dok je javnost zaokupljena brojnim pojedincima koji su im se pridružili proteklih tjedana, Škoru i njegov tim strateškom komuniciranju podučio je Ron Nehring s američkog Leadership instituta. Riječ je o republikanskom političkom strategu kojeg je sa Škorom spojio nekadašnji savjetnik predsjednika RH Stjepo Bartulica, a koji kaže: Riječ je o jakoj ekipi

‘Da, ja sam ih spojio’, potvrđuje Bartulica za tportal. On već dulje vrijeme surađuje s navedenim institutom, a s HDZ-ovcem Davorom Ivom Stierom s Nehringom se susreo u prosincu prošle godine u Washingtonu, javlja tportal.

Što točno radi Leadership institut? ‘Core biznis im je od osnivanja prije 40 godina pripremanje za strateško komuniciranje od studentskih aktivista do republikanskih političara’, kaže nam Bartulica.

Nehring je upravo u tom institutu zadužen za međunarodnu suradnju, pa je tako sam naveo da je radio i u Srbiji i u BiH. Pitamo ga stoga zna li s kojim je konkretno političarima u okruženju radio Nehring, no Bartulica kaže da nije upoznat s tim.

Stjepo Bartulica i Marton Blackwell, osnivač Leadership instituta

No, naglašava, riječ je o ‘jakoj ekipi’.

‘Osnivač instituta Morton Blackwell legenda je u američkom establišmentu i bio je osobni prijatelj bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana’, ističe.

Ova ekipa američkih konzervativaca podupire istomišljenike diljem svijeta. Osnovna agenda im je smanjenje miješanja države u život građana, od ekonomskih sloboda do manje regulative, nižih poreza i slično.

U tome su, kaže Bartulica, u Domovinskom pokretu našli pouzdanog partnera. ‘Puno su bliži nama nego HDZ-u i Plenkoviću’, napominje.

Bilo je planirano da Nehring dođe u Hrvatsku, no to zbog aktualnih okolnosti nije bilo moguće, stoga je radionica sa Škorom i Domovinskim pokretom odrađena preko Zooma.

‘To je bila radionica o strategiji komuniciranja s biračima. On ima 30 godina iskustva na najvišoj razini, vodio je kampanju za republikanskog predsjedničkog kandidata Teda Cruza i jako dobro poznaje dinamiku medijskog svijeta. Ono što je govorio bilo je dragocjeno. Mislim da će takve biti i buduće suradnje’, nada se Bartulica.

Stjepo Bartulica ističe da je Republikanska stranka bliža s Domovinskim pokretom nego s HDZ-om Na Slici: Mate Ćurić, Davor Ivo Stier, osnivač Leadership instituta Morton Blackwell i Stjepo Bartulica

Foto: Hina

Facebook Comments