Božinovićev pomoćnik u istom danu zaposlio mladiće svojih kćeri, ali to nije sve

Božinovićev pomoćnik u istom danu zaposlio mladiće svojih kćeri, ali to nije sve

Ante Delipetar, pomoćnik ministra unutarnjih poslova za ljudske potencijale, samo nekoliko mjeseci nakon što je imenovan za pomoćnika, ministarstvu u kojem radi darovao je nekoliko “ljudskih potencijala” povezanih s vlastitom djecom: snaha, supruga njegova sina, u prosincu 2017. zaposlena je u agenciji AKD, koja je formalno u vlasništvu Republike Hrvatske, ali je zbog djelatnosti kojom se bavi – podređena MUP-u, dva tjedna kasnije, sestra snahe je zaposlena u MUP-u, a partneri dviju mladih Delipetrovih kćeri, dečki, kako bi se reklo u Zagrebu, zaposleni su u MUP-u nakon rješenja koje je ministar Davor Božinović potpisao istog datuma, 18. prosinca 2017. godine, piše Net.hr, čija se novinarka pita ‘nije li ovo više od slučajnosti, kada se četvero osoba blisko vezanih za sina i kćeri pomoćnika ministra u tako kratkom roku zaposli upravo u državnoj službi u kojoj on kadrovira’.

Net.hr dalje piše da je Ante Delipetar bio u prvoj ‘postavi’ kad je Davor Božinović izabran za ministra unutarnjih poslova u lipnju 2017. te ga se smatra ministrovim ‘čovjekom od povjerenja’. Plaća mu kao pomoćniku ministra iznosi 15.622 kune, a uz to je i vlasnik OPG-a za koji, kako stoji u njegovoj imovinskoj kartici, dobiva 20.000 kuna poticaja godišnje.

Krajem 2017., Delipetar je, piše Net.hr, zaposlio dvojicu mladića svojih kćeri i to u istom danu. U rujnu je raspisan natječaj za poziciju ‘tehničar za specijalne sustave za računalne mreže u Upravi za razvoj, opremanje i potporu’. Javilo se 77 kandidata, a Uprava za ljudske potencijale, kojom upravlja Ante Delipetar izdvojila je njih 29. Oni su pak 26. listopada pozvani na testiranje na koje je došlo 20 ljudi.

Nakon pisanog testa, desetero je izašlo pred komisiju, a na kraju je kao kandidat s najviše bodova bio mladić mlađe Delipetrove kćeri koja je inače zaposlena u HEP-u.  Rješenje o njegovom zaposlenju na neodređeno potpisao je sam ministar Davor Božinović.

Foto: MUP