Kipar Ivan Kujundžić upozorava: Rade i Danilo Šerbedžija daju podršku Makedoncu koji je Plenkovića proglasio kriminalcem

Kipar Ivan Kujundžić upozorava: Rade i Danilo Šerbedžija daju podršku Makedoncu koji je Plenkovića proglasio kriminalcem

Poznati kipar i HDZ-ovac Ivan  Kujundžić napisao je vrlo zanimljivo post o  korupciji u umjetnosti, ali i  tome kako hrvatski HAVC odlično surađuje sa  stanovitim Makedoncem Gorjanom Tozijem koji vrijeđa Hrvatsku proglašavajući je fašističkom tvorevinom, a Plenkovića svrstava u grupu kriminalaca s Janšom i Orbanom. Upozorio je i na nedolično ponašanje Rade i Danila Šerbedžije. Kujundžićev post prenosimo u cijelosti. 

“Gremiji i njihovi gejmeri, skriveni u dubini naših demokratskih institucija, prošlotjedne gozbe, izvedoše spektakl, kao da su u lovu na Amazonke, a ne na osrednje, politički bitne “hdzove desničarke”. Kako to da se u Rijeci nije postupilo multimedijalno i spektakularno protiv „Riječke Antife“, također meštara javnih nabava, koje koriste umjetnost kao medij za svoje pseudo političke akcije, kroz projekt prjestolja kulture, EPK, koji se pokazao više politički negoli kulturni. Kako niste izveli spektakl filmskih razmjera u klijentelističkom društvu oko HAVC-a.

One koje njeguje kulturni Regijon na čelu s Hribarom, koji za Novosti kaže kako je Zagreb i Hrvatsku zahvatio grip fašizma, a ministarstvo mu daje vitamine od milju i pol kuna bez natječaja. Bratski ga podržava i slijedi iz Makedonije ovih dana izdašni financijski pokrovitelj i suradnik stanoviti Gorjan Tozija, koji također vrijeđa Hrvatsku, kao fašističku tvorevinu a za predsjednika Plenkovića da je u grupi kriminalaca s Janšom i Orbanom. No ovo ne bi bio neki problem kad se ne bi radilo o dužnosniku nama prijateljske države S Makedonija, dužnosniku koji ima značajnu suradnju s novim HAVC-ovim strategom za produkciju hrvatskog igranog filma, Danilom Šerbedžijom, koji ga za te bezočne uvrede, umiljato podržava na fejsu, kojem se pak upravo otac Radeta pridružio. Gdje Danilo stade Rade nastavi, i on uskliknu Toziji:“ Bravo Medo! Eto ti kola i pesme od Vardara pa do Triglava! Pa odkud Šerbedžiji toliko razumjevanje i potpora Toziji za uvrede Hrvatskoj, a s toliko uspjeha i umjetničkog ostvarenja i stalne blagodati umjetničkog uživanja u Hrvarskoj? Otac i sin na službenom zadatku, Gremiji i gejmeri”, piše Kujundžić.