Branko Bačić nije otkrio koliko vrijedi famozni sat o kojemu je govorio Milanović: Hoće li Kalmeta na izbornu listu HDZ-a?

Branko Bačić nije otkrio koliko vrijedi famozni sat o kojemu je govorio Milanović: Hoće li Kalmeta na izbornu listu HDZ-a?

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić  dao je intervju za RTL.

Rekli ste da ne možete odbaciti mogućnost dogovora sa Škorom, ali prije odluka, treba pripremiti liste. Jeste li sve dogovorili?

“U subotu 13. lipnja ćemo s predsjednicima županijskih organizacija, sukladno prijedlozima s terena, odlučivati kako će izgledati struktura lista. Većina kandidata se zna, ali definitivnu ćemo listu zaokružiti u subotu.”

Božidar Kalmeta, hoće li biti na listi u 9. izbornoj jedinici?

“Predložen je i o tome ćemo odlučiti u subotu.”

Ima oslobođajuću, ali još uvijek nepravomoćnu presudu, hoće li to biti teret?

“On je za nas kandidat koji može na liste.”

Miro Kovač? Davor Ivo Stier bit će visoko na listi.

“Davor je predložen od strane zagrebačke organizacije i bit će visoko na listi. Što se Mire Kovača tiče, nije predložen, vidjet ćemo.”

Što mislite, bi li to bila dobra poruka? Bio je protukandidat Plenkoviću, ali dobro je prošao prije četiri godine.

“Ne bih ulazio u ocjene kakva bi to bila poruka jer mislim da je Andrej Plenković na unutarstranačkim izborima pobijedio s preko 80 posto ukupnog broja naših članova koji su izašli na izbore i to je najbolja poruka potpore Andreju Plenkoviću za idući mandat.”

Zorana Milanovića prozvali ste za lijenost, a on vas da ste primili skupi ronilački sat.

“Bilo bi dobro da predsjednik izađe iz ove kampanje. Očito su procijenili u Restart koaliciji da Bernardić nije dovoljno jak lider koji se može suprostaviti Plenkoviću pa se predsjednik stalno uvlači u kampanju i otvara svjetonazorske teme. Što se tiče tog slučaja, nas smo se dvojica oko toga sučelili u Saboru 2013., kad je njegova Vlada pokušala privatizirati ACI. Radi se o poklonu, koju smo svi mi zaslužni članovi Uprave, Nadzornog odbora i utemeljitelji dobili za 25. obljetnicu ACI-a. Nisam procjenjitelj satova niti urar, ali taj sat vrijedi puno manje no što je predsjednik rekao. Kasnije sam ga poklonio jer ni ne koristim satove.”

Blisko ste suređivali s Milijanom Brkićem, kojeg više nema. Što to govori o HDZ-u? Ima li za njega mjesta?

“Mislim da je članstvo HDZ-a na unutarstranačkim izborima, na kojima smo birali prvih šest dužnosnika stranke, tim pristupom jasno dalo do znanja kojim putem i programom treba voditi HDZ. Mislim da smo na taj način…”

Ima li mjesta za njega?

“Za svakog ima mjesta. Otkad je Plenković predsjednik, svi su članovi jednako uvažavani, osim ako nije bilo određenih postupaka koji su činili štetu stranci.”

Foto: Admir Buljubašić/Hina