Škoro otkrio od čega je “građen” Plenković: Kako HDZ želi sakriti da je otišao previše ulijevo

Škoro otkrio od čega je “građen” Plenković: Kako HDZ želi sakriti da je otišao previše ulijevo

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kazao je u petak da se HDZ kao stranka odmaknuo od desne, ‘tuđmanovske’ opcije, a za predsjednika te stranke Andreja Plenkovića naveo je da je kao “od teflona” – na svaki prigovor “samo se od njega sklizne”.

Škoro je na konferenciji za novinare u Dugom Selu rekao da ne želi docirati nikome pa tako ni premijeru i predsjedniku HDZ-a koji odbija otići u samoizolaciju i takve zahtjeve naziva “političkim folklorom”.

Istaknuo je kako ne poziva nikoga da napravi nešto niti smatra da je to nešto što bi trebalo upućivati da se netko nekoga boji.

“Mi smo svi veliki dečki i nema se razloga nitko nikoga bojati. Izađemo i razgovaramo. Meni bi bio gušt pitati predsjednika Vlade neke stvari kojima se hvali, a kada mu se prigovori nešto, onda on kao da je premazan teflonom – samo se od njega sklizne”, ustvrdio je Škoro.

Premijera je prozvao zbog poruke koju šalje kada snima spot i onda sjedi na zadnjem sjedalu, a nema pojas, javlja RTL.

“Koristi li premijer službeni automobil kao resurs za kampanju?”

“Pa pitaju u MUP-u treba li imati pojas, a oni odgovore da je to štićena osoba i ne mora. Znači li to da koristi službeni automobil kao resurs za kampanju koju snima za političku stranku?”, upitao je Škoro i dodao da “svako malo naši političari govore nešto, a struka mora gledati u pod”.

Komentirao je i da će “ljudi iz vrhuške HDZ-a sada svašta izgovarati samo sa željom da bi opravdali ono što će se dogoditi na izborima – njihov poraz, treći u nizu”.

Poručio je i kako nije sportski, fer i politički korektno “za svoj neuspjeh kriviti druge ljude i misliti da je dovoljno, kada je desnica u pitanju, u zadnjim trenucima kampanje ubaciti ljude koji bi trebali biti “smokvin list” da bi pokrili ono što HDZ objektivno nije – demokršćanska, desna, tuđmanovska opcija”.

“Oni su otišli malo više ulijevo”, konstatirao je Škoro.

“Testirat ću se na koronavirus iako nisam bio u bliskom kontaktu s Ostojićem”

Najavio je kako se i sam, kao odgovoran čovjek, namjerava testirati na koronavirus, iako na sučeljavanju nije bio u izravnom kontaktu sa SDP-ovcem Rajkom Ostojićem koji je danas otišao u samoizolaciju jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom iz svoje stranke.

“Ali, možda sam ga dobio preko Nine Raspudića, nikad ne znaš”, dodao je.

Škoro navodi i kako ne zna da li, kada zbori Nacionalni stožer civilne zaštite, iz njih zbori HDZ ili zdravstvena struka, ocijenivši da se Stožer, kao oni koji bi u novoj epidemiološkoj situaciji trebali svima davati savjete,  ne snalazi najbolje.

Voditelja Stožera i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića prozvao jer je, kaže, Hrvate u BiH nazvao “istočnim susjedima” i zatvorio granicu, a samim time, ističe, i mogućnost da jedan dio Dalmacije ima kakvu-takvu turističku sezonu.

Foto:Lana Slivar Dominić/Hina