SDP-ovka jedva održala govor: Ja sad imam napad panike pa sam se sva zbunila

SDP-ovka jedva održala govor: Ja sad imam napad panike pa sam se sva zbunila

Kazališna redateljica, scenaristica te predsjednica savjeta za kulturu Socijaldemokratske partije Morana Foretić u petak je tijekom predstavljanja programa za kulturu i kreativne industrije Restart koalicije doživjela napad panike te je uz velik napor završila konferenciju za medije.

Foretić je na samom početku konferencije rekla da je izrazito veseli što upravo ona predstavlja Restartov program za kulturu jer u njoj radi već 20 godina.

“Svjesna sam svih manjkavosti i problema koji postoje u našoj kulturi. Veseli me što je ovo program koji predlaže demokratizaciju kulture. Trenutno je kultura ono što je za narod bitno. Potrebna je svima, znam da se hrvatski građani vole baviti kulturom, vole se izražavati i zanima ih kultura, samo što je problem što je naša kultura bila jednodimenzionalna”, rekla je te potom povukla paralelu između hrvatske kulture i vrta, javlja Jutarnji list.

“Ja bih rekla da je kultura nešto kao vrt, nekakav vrt s tri četiri vrste cvjetića, a onda ima bilja koje se razvilo mimo svih mogućih pravaca. Naša kultura treba postati jedan užasno, užasno široki vrt i mislim da se ovaj program bavim svim problemima koji nas tište.”

Trema ju je međutim shrvala kada je trebala pobliže predstaviti planove Restarta za kazalište, glazbu i ples. Foretić je počela zamuckivati, nije dovršavala rečenice te je djelovala dezorijentirano. “Kazalište, glazba i ples. Treba nam decentralizacija. U Hrvatskoj u svakom velikom gradu imamo kazalište, i trebamo, ovaj… trebamo se decen… da… da… da, argh…”, rekla je te zastala.  Sve možete pogledati na videu.