Neki se već kaju: Pogriješili smo što smo ekstremnu ljevičarku Katarinu Peović primili u koaliciju

Neki se već kaju: Pogriješili smo što smo ekstremnu ljevičarku Katarinu Peović primili u koaliciju

Ivo Špigel, član Inicijativnog odbora platforme Možemo!, u raspravi na Facebooku jučer je iznio mišljenje kako je primanje Radničke fronte u koaliciju zelenih i lijevih stranaka koje zajedno izlaze na parlamentarne izbore bila pogreška. U diskusiji koja se razvila oko izjave bivše predsjedničke kandidatkinje RF-a, Katarine Peović, koja je rekla da treba nacionalizirati privatnu štednju najbogatijih građana, Špigel je bio vrlo jasan, piše telegram.hr.

„To što smo RF uzeli u koaliciju je bila greška. To je sad jasno svima koji su u tom trenutku bili za. Grešku sad plaćamo ali ćemo svakako iz nje znati izvući i zaključke“, napisao je, nakon čega se ogradio od ideja Katarine Peović. „Izjava, odnosno stav o oduzimanju štednje preko 100K Eura je jedino i isključivo stav KP i RF a ni na koji način stav lijevo-zelene koalicije, što smo jasno rekli odnosno demantirali“, tvrdi Špigel, prenosi Narod.hr.

“Oko 51.000 bogataša u Hrvatskoj na bankovnim računima ima oko 75 milijardi kuna. Bilo bi potrebno u fondove za saniranje krize preraspodijeliti sva sredstva u bankama koja premašuju iznos koji garantira Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju bankarskog sustava, što iznosi oko 700.000 kuna”, predložila je kandidatkinja Radničke fronte u Manifestu nove ljevice koji je prije dvadesetak dana objavljen u Večernjem listu.

Izjava Katarine Peović o oduzimanju štednje građanima koji, po njezinom mišljenju, imaju previše novca, izazvala je žestoke kritike na račun RP-a, ali i ostatka lijevo zelene koalicije u kojoj sudjeluju još i Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad. Lider pokreta Možemo!

Foto: Edvard Šušak/Hina