Međunarodna federacija novinara oštro napala Andreja Plenkovića: Sram vas bilo

Međunarodna federacija novinara oštro napala Andreja Plenkovića: Sram vas bilo

Međunarodna federacija novinara na Twitteru je objavila podršku novinarki Maji Sever nakon što je predsjednika SDP-a Davora Bernardića pitao je li ga ona spremala za sučeljavanje.

“Sram Vas bilo, Andreju Plenkoviću. Puna podrška predsjednici Sindikata novinara Hrvatske Maji Sever, koja je jednostavno radila svoj posao”, piše u objavi Međunarodne federacije novinara (IFJ).

Podsjetimo, tijekom predizbornog sučeljavanja s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, Plenković ga je u jednom trenutku pitao je li ga Maja Sever, novinarka HRT-a, pripremala za sučeljavanje.

“Ova je vlada učinila toliko dobra za razliku od Vaše. Zar je Vas Maja Sever spremala za emisiju”, upitao je Plenković Bernardića.

Na pitanje reportera Ranka Stojanca o tome i o odnosu prema novinarima, Plenković je odgovorio:

“Meni je Maja Sever simpatična, susjeda nam je, znamo se sto godina. Poanta koju sam jučer kazao je ova: Imate pretendenta koji želi biti premijer, imate emisiju Nedjeljom u dva voditelja Aleksandra Stankovića, kojeg također cijenim, koji objektivno nije desni centar. Odem u tu emisiju, razgovaramo, a onda isti taj g. Bernardić nema hrabrosti otići u tu emisiju koju priprema i gđa Sever, nego dođe na konkurentsku televiziju i izvlači tuđe grafove. Ja sam pohvalio Maju Sever za njezin rad, a oni su mogli i sami pripremiti papire. Ako netko ima senzibilitet za novinare, imam ja.”

Plenković je još istaknuo da nijedan premijer nije prije njega toliko izlazio pred novinare i komunicirao s njima. “Imate me na raspolaganju svaki dan”, rekao je.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina