Završila lakrdija s Ostojićevom samoizolacijom: Otkrio je tko mu je dao zeleno svjetlo za nastavak kampanje

Završila lakrdija s Ostojićevom samoizolacijom: Otkrio je tko mu je dao zeleno svjetlo za nastavak kampanje

O mojem izlasku iz samoizolacije nakon dva negativna testa odlučio je moj liječnik obiteljske medicine, nakon što epidemiolozi nisu odgovorili na moje pozive. A za te dane uzeo sam godišnji odmor i izvijestio ravnatelja KBC-a Rebro, kaže nam to Rajko Ostojić (58).

Cilj je na izborima, kaže, biti prva lista u 2. izbornoj jedinici, a potencijalni partneri nakon izbora su lijevi blok i zastupnici manjina. Obrušio se na Miroslava Škoru:

– U retorici Domovinskog pokreta previše je prijetnji, mahanja prstom, a premalo informacija o ljudima na listama koji se skrivaju iza Škorina imena. Pa čak i o samom Škori otkrivamo tijekom kampanje puno novoga. Prvo neprekidno prijeti nacionalnim manjinama, pa seksualnim, onda su na red došle žene, pa ‘komunisti’… – rekao je, javljaju 24sata.

Najavio je manje ministarstava i odbacio mogućnost koalicije s HNS-om:

– Ulaskom HNS-a u Vladu, a potom i kupnjom Bandićevih ‘žetončića’, Plenkovićeva je vlada izgubila legitimitet, a HNS je sudjelovao u tome. Ako uopće opstanu kao parlamentarna stranka…

Kaže da se ne čuje s predsjednikom Milanovićem, a kao mjere Restart koalicije nabrojio je obnovu Zagreba kroz novi zakon, konsolidaciju javnih financija, sanaciju zdravstva, zelenu poljoprivredu i energiju i zakon o podrijetlu imovine.

Jesu li mjere protiv bolesti Covid-19 pravodobno oslabljene?

– Ne na pravi način. Temeljni je cilj bio stvoriti predizborni privid turističke sezone, čime je Nacionalni stožer postao predizborni Stožer za zaštitu HDZ-a, a posebno lika i djela te dodira Andreja Plenkovića.

Foto: Dario Grzelj/Hina