Veliko priznanje: Menadžer i producent Petar Ćurić dobio Medalju Grada Karlovca

Veliko priznanje: Menadžer i producent Petar Ćurić dobio Medalju Grada Karlovca

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić jučer je u prigodnoj ceremoniji u Karlovcu uručio Medalju Grada pulskom kulturnom menadžeru i producentu Petru Ćuriću, organizatoru Hrvatske flautističke akademije koja se već sedmu godinu za redom održava u tom gradu.

Ove godine akademija je organizirana u partnerstvu sa Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačkom filharmonijom, dok je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske sufinanciralo jedan od koncerata. To je prva međunarodna ljetna akademija za flautu u Hrvatskoj koja okuplja ponajbolje svjetske izvođače i pedagoge koji na jednom mjestu, u Karlovcu, podučavaju učenike i studente flaute iz čitavog svijeta, ali i njihove nastavnike i profesore. Posebnost ove manifestacije krije se u činjenici da u Europi dosad nije postojala ljetna škola za flautiste koja nudi polaznicima mogućnost usavršavanja u glazbenim pravcima i izvan klasične glazbe.

– U organizaciji manifestacije Zvjezdano ljeto nastojimo građanima ponuditi što raznovrsniji program kako bi naš grad postao prepoznatljiv i gostima iz drugih dijelova Hrvatske. Program Hrvatske flautističke akademije, vrhunski glazbenici, pedagozi i polaznici postavili su Karlovac na značajno mjesto na svjetskoj sceni klasične glazbe, istaknuo je karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

 

Na slici: Menadžer Petar Ćurić i gradonačelnik Karlovca

Petar Ćurić je zahvalio gradonačelniku Mandiću na iznimnom priznanju, te naglasio kako je to priznanje za cijeli tim ljudi koji već sedam godina radi na ovoj svjetskoj manifestaciji. Posebno je istaknuo dobru suradnju s ravnateljima Gradskog kazališta Zorin dom Srećkom Šestanom i Irenom Božičević, te ostalim djelatnicima karlovačkog kazališta.
-Ova Medalja je poticaj da radimo još bolje i građanima Karlovca ponudimo vrhunska glazbena ostvarenja. Karlovčani su pokazali iznimnu toplinu, susretljivost i gostoprimstvo, a na nama je da ubuduće još i snažnije pozicioniramo Karlovac na svjetskoj glazbenoj sceni, kazao je Petar Ćurić.

Petar Ćurić je rođen u Puli, a njegova obitelj po ocu vuče korijene iz Buškog blata, konkretnije iz sela Korita.

Foto: Facebook