SDSS ODLUČIO: Bliski suradnik Milorada Pupovca bit će potpredsjednik Plenkovićeve Vlade

SDSS ODLUČIO: Bliski suradnik Milorada Pupovca bit će potpredsjednik Plenkovićeve Vlade

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjeljak je, nakon sastanka u predsjedništvu stranke, rekao da su odlučili da će Borisa Miloševića predložiti za potpredsjednika Vlade iz reda zastupnika manjina.

Predsjedništvo SDSS-a je odlučilo tko će biti predstavnik Boris Milošević – kazao je Pupovac naglasivši kako je riječ o osobi koja ima iskustvo i koja je dobila saborski mandat.

Pri ulasku u Vladu na sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem, Pupovac je rekao da će razgovarati o funkcioniranju koalicije.

– Idem razgovarati o svemu što je pred nama. Usuglasiti sve stvari u vezi s programom, funkcioniranjem koalicije – rekao je novinarima Pupovac.

Kandidati za potpredsjednika Vlade bili su Milošević te profesorica sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Snježana Vasiljević.

– To ne umanjuje poziciju profesorice Vasiljević s kojom ćemo nastaviti razgovarati o njezinom doprinosu. Premijer ih poznaje oboje. S Borisom češće i duže surađuje, nije bilo potrebe za dodatnim usuglašavanjem – rekao je Pupovac i dodao kako partneri iz HNS-a i Reformista kao i svi zastupnici nacionalnih manjina daju potporu Miloševiću.

Foto: Admir Buljubašić/Hina