Vesna Vučemilović o zatvaranju mljekare u Osijeku i šećerane u Virovitici: Proizvodnja “bježi” u Kragujevac i Bihać

Vesna Vučemilović o zatvaranju mljekare u Osijeku i šećerane u Virovitici: Proizvodnja “bježi” u Kragujevac i Bihać

Saborska zastupnica Domovinskog  Vesna  Vučemilović regirala je na zatvaranje mljekare Meggle u Osijeku. Post prenosimo u cijelosti.

“Najprije se zatvorila šećerana u Virovitici, a sad i mljekara u Osijeku. Nekoliko stotina ljudi ostaje bez posla jer je šećerana poticala proizvodnju šećerne repe u Srbiji, a vlasnik mljekare ima dovoljno proizvodnih kapaciteta u Kragujevcu i Bihaću. Obje tvrtke su u privatnom vlasništvu i vlasnici donose odluke koje će im osigurati profitabilnost poslovanja. Postavlja se pitanje što rade Vlada i lokalni čelnici dok njihovi sugrađani ostaju bez svojih radnih mjesta.

Zar je to sigurnost kojom su mahali u predizbornoj kampanji? Zar to nisu vijesti koje traže angažman kako šire tako i lokalne zajednice? Domovinski pokret u ovih nekoliko mjeseci od osnivanja stalno ukazuje na probleme gospodarstva koji se moraju hitno početi rješavati. Hrvatska nije poželjna destinacija investitorima zbog korupcije i klijentelizma, neefikasnog pravosuđa, neučinkovite javne uprave te visokih poreza i davanja. Dok to ne riješimo i dalje će investitori zaobilaziti Hrvatsku, a postojeći izmještati proizvodnju drugdje. Još jednom za kraj – što gospodin Plenković i njegovi ministri misle učiniti da se to zaustavi”, piše Vesna  Vučemilović.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina