Bez dlake na jeziku: Ante Prkačin o Titu, Plenkoviću, Milanoviću, Pupovcu, Raspudiću, Angeli Merkel…

Bez dlake na jeziku: Ante Prkačin o Titu, Plenkoviću, Milanoviću, Pupovcu, Raspudiću, Angeli Merkel…

Stoljećima su se trudili “posrbiti“ Hrvate, a onda su se na kraju morali vraćati na traktorima – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, general HOS-a i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin, odgovoriši tako na pisanje beogradskih medija, nakon što je SDSS dobio potpredsjednika u Vladi RH, s čime se Milorad Pupovac pohvalio na RTS-u.

Komentirao je  Pupovčevu izjava o tome kako će se SDSS u Plenkovićevoj Vladi zalagati za to da istospolni partneri mogu usvajati djecu: – To je za mene strahovito važno pitanje. To je toliko neprirodno, ali je i jadno da mi u Hrvatskoj državi ne smijemo reći da je to neprirodno! To je utjecaj Europe, to je utjecaj sotonizma iz Europe i svijeta. Da ono što je po Bogu, po tradiciji, po kulturi, po ljudima neprirodno, danas postaje prirodno i normalno.

Nakon što je Bujica objavila statističke podatke, prema kojima je na izbore izašlo svega 10 posto od ukupnog broja registriranih manjinskih birača, što navodi na zaključak da svega 1 posto građana s pravom glasa, ima osiguranih 8 mandata i odlučuje o vlasti u Hrvatskoj, Prkačin je rekao: – Manjine u Hrvatskoj služe kao žetončići onih koji su na vlasti i iz tog razloga je to tako. Politička moć Milorada Pupovca je onolika, koliko mu je da Andrej Plenković! On je žeton vladajuće oligarhije.

PRKAČIN O ANGELI MERKEL: “ONA JE JEDNO ZLO, UNIŠTAVA EUROPSKE NARODE!”

Iznio je i vrlo negativno mišljenje o Angeli Merkel, koja je u petak u Bruxellesu proslavila rođendan i dobila prigodne poklone od Andreja Plenkovića: – Ona je prva ličnost Europske unije, Europska unija je najozbiljnija globalistička tvorevina, a ja sam veliki protivnik toga. O Angeli Merkel ne mogu dobro govoriti. Ona meni uništava kršćansku europsku tradiciju, ona meni uništava europsku kulturu, europske narode, ona je jedno zlo!

Komentirao je i zatvaranje Megglea u Osijeku, što nakon zatvaranja šećerane u Virovitici, najbolje pokazje kakav je zapravo HDZ-ov “Projekt Slavonija”: – Izgubili smo gospodarski suverenitet, a sada nam prijeti i gubljenje političkog suvereniteta… Ključno je pitanje koliko uopće ta EU vrijedi? Kad ne vrijediš, ti Europo u kojoj jesmo, hajdemo iskoristiti tu slabost i sami ispraviti pogreške koje smo napravili i ono zlo koje ste nam vi iz Europe nanijeli!

Zastupnik Domovinskog pokreta posebno se obrušio na Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, zbog načina na koji su komentirali pozdrav ‘ZDS’ tijekom pressice, nakon što je šef HDZ-a postao mandatar: – Katastrofa je da o pozdravu ‘ZDS’ odlučuju politički moćnici koji su istodobno politički i znanstveni slijepci ili neznalice!

PRKAČIN: “TITO JE ZLOČINAČKIJI UBIJAO NEGO MONGOLI!”

Posebno ga je naljutio Milanovićev komentar da je ‘ZDS’ “arlaukanje koje treba kazneno goniti”: – Od toga me zaboli glava. Naši slijepci prihvaćaju kada im neznalice govore “nemojte o ustašama i partizanima”… A to je tako jer neznalicama, koje povijest ne poznaju, a neće je proučiti, pamet kaže da ne govore o tome… Jugokomunističko-srpski izrodi neće govoriti o ustašama i partizanima zato što njima paše ono što je aktualno prihvaćeno. Odgovara im istina koja nije istina nego je potpuna laž. Ništa se zločinačkije u Hrvatskoj povijesti nije pojavilo od partizanskog pokreta! Zločinačkiji su Tito i njegova soldateska ubijali ratne zarobljenike, nego su to 1491. činili Mongoli!

General HOS-a se osvrnuo i na ekshumaciju koja je ovaj tjedan rađena na Jazovci, gdje je i sam bio tijekom komemoracije 22. lipnja: – To kod mene budi mržnju i želju za osvetom i zato tamo ne volim ići… Ja to drukčije doživljavam nego drugi ljudi… Trpim ove partizanske isprdke, a Hrvati ne znaju da je Srbija od I. srpskog ustanka pa do ulaska u Jugoslaviju imala četiri rasna zakona! Srbi su veći pokolj nad Hrvatima činili ’41. nego ’91. godine! Pričat ćemo mi o gospodarstvu, ali pričat ćemo mi i o Jasenovcu, Bleiburgu, o svemu ćemo pričati u Saboru…

Iako nakon punih 25 godina, general ponovo i to zahvaljujući velikom broju preferencijskih glasova, ulazi u Hrvatski državni sabor, na dan proglašenja izbornih rezultata nije bio veseo: – Važniji je posao koji radim nego nekakva osobna karijera i pozicija. Očekivao sam da ćemo osvojiti barem 19 mandata, a HDZ maksimalnih šezdesetak i tada bi mogli participirati u vlasti. Duboko sam uvjeren da bi se u Hrvatskoj, u tom slučaju, stvari bitno drukčije razvijale. Trebalo mi je dva, tri dana da dođem k sebi i tek onda proslavim svoj uspjeh jer ipak nije mala stvar osvojiti toliki broj preferencijskih glasova, što ujedno i obvezuje…

PRKAČIN: ŠTO MOST IMA SLAVITI

“Ovi što su slavili nekoliko osvojenih mandata s kojima nemogu ništa bitno mijenjati u hrvatskoj politici, podsjetili su me, kako bi rekli Hercegovci, na pjane đeveruše u svatovima koje skaču, mahnitaju, napiju se i ne znaju što rade,” opisao je Prkačin stanje u nekim drugim stožerima: ”Niti ima razloga slaviti onaj koji uzima vlast niti onaj tko ulazi u Sabor. Onaj koji uzima vlast mora znati s čime se suočava i što nas sve čeka… Ozbiljan, zreo čovjek, kada pobijedi na hrvatskim izborima treba se uhvatiti za glavu! A oni iz oporbe ili ne znaju što se u Saboru radi ili im je dovoljno to što su ušli pa slave… Hrvatski sabor je mjesto za samoreklamere i nažalost, ništa više.”

Izrazio je žaljenje zbog toga što se nije dogodila koalicja DP-a i Mosta, a za to je prozvao Raspudića, rekavši kako “Nino u zadnje vrijeme malo majmunira, a malo briljira“: – Majmunirao je kad se upetljao u nešto, što ne zna. Da se ponio kako treba, ne bi ohrabrivao Most da se ne dogovori s Domovinskim pokretom, ali veća je krivica na samome Mostu… Pa, što Most ima slaviti?! Je li moguće da su toliko politički nezreli da nisu znali što će se dogoditi, ako se ne dogovore s Domovinskim pokretom ili što bi se dogodilo da smo se dogovorili?! Danas bi po čistoj matematici imali najmanje 33 zastupnika, umjesto 24. Plus sinergijski efekt jer bi narod taj dogovor percipirao kao koaliciju koja pobjeđuje. Meni će uvijek biti žao što se nismo dogovorili s Mostom jer bi sve skupa sada izgledalo posve drukčije. Ovako, ići će se u Sabor, umirat će se u ljepoti pričanja, a ja sam želio na vlast odmah…

Ante Prkačin je u Bujici  otkrio da su mu iz HDZ-a slali vrlo ozbiljne ljude i poruke, no on ih je odbio: – Razgovora i poziva je bilo, ali pritisaka nije! I slučaj albanske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj, kojoj sada Albanci zamjeraju što će dići ruku za Borisa Miloševića, a on negira nezavisnost Kosova, pokazuje kako je HDZ-ova većina rovita i nesigurna.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina