Milanović izbjegava svoje obveze: Neće doći na konstituirajuću sjednicu Sabora, a nije ni glasovao

Milanović izbjegava svoje obveze: Neće doći na konstituirajuću sjednicu Sabora, a nije ni glasovao

Predsjednik Republike Zoran Milanović neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora u srijedu, doznaje Jutarnji list iz njegova Ureda, što će biti prvi put u povijesti da jedan predsjednik ne dolazi na prvu sjednicu najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj.

– Donošenjem Odluke o sazivanju prve sjednice Hrvatskoga sabora, predsjednik Republike je ispunio svoju Ustavom predviđenu ulogu – poručuju s Pantovčaka.

Zbog epidemijskih okolnosti na konstituirajuću sjednicu bili su pozvani samo predsjednik Republike, predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, koji je ujedno i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, te predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, ali je Milanović odlučio zaobići protokol i ne pojaviti se u Saboru.

Milanović je neposredno prije parlamentarnih izbora šokirao javnost kada je izjavio da neće glasovati.  Na dan izbora nitko ga nije vidio na biračkom mjestu pa je gotovo sigurno da nije ispunio svoje građansko pravo. Predsjednik  ne voli protokolarne  poslove, ali to je u opisu njegovog posla. Uostalom, nitko ga nije tjerao da se kandidira na ovu dužnost.

Foto: Dario Grzelj/Hina