Čitatelji u komentarima “uništili” Macana: Primitivan ispad, sve je radio po nalogu HDZ-a, Anušiću je bilo neugodno

Čitatelji u komentarima “uništili” Macana: Primitivan ispad, sve je radio po nalogu HDZ-a, Anušiću je bilo neugodno

Rasprava u emisiji Otvoreno završila je odlaskom komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana iz studija. Tema emisije bila je konačni izgled nove Vlade i budućnost Hrvatske, a Macana je naljutilo izlaganje Karoline Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta. Krišto je ustvrdila kako se raspravlja o vladi koja je izabrana protuustavno i koja će se sastaviti protuustavno, s mnogim ministrima koji su se dokazali korupcijom. Istaknula je da joj je frapantno raspravljati o tome a ne o iskapanju ubijenih Hrvata u jami Jazovki.

– Sjedim tu i razgovaram s ljudima koji predstavljaju, recimo, SDP čiji je član Ivo Josipović izjavio da je legitimno bilo ubijati svećenike nakon Drugog svjetskog rata. Ili čiji je koalicijski partner Beljak rekao da su udbaši premalo ubijali. Znate, jedan udbaš je metkom u potiljak ubio i 8-godišnju djevojčicu, govorila je Vidović Krišto.

– Nije Vam ovo TV Kalendar, ovo je Otvoreno, rekao je Arsen Bauk.

– Vidite kako ste Vi upućeni gospodine Bauk, odgovorila je zastupnica Domovinskog pokreta.

Ajde još malo hračnite, izgubio je živce komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

– Ja ne hračkam, kazala je Vidović Krišto koja je Macanu zamjerila što je prekida. Macana je optužila za medijsko obmanjivanje jer se, kako kaže “zajedno s medijima predstavlja kao neovisni analitičar”.

– Prekidam Vas jer Vas ne želim slušati, rekao je Macan, na što mu je ona dobacila da ako ne želi slušati, može napustiti emisiju. Macan ju je poslušao, ustao i na izlasku iz studija glasno dobacio:

– S ovom spodobom ne želim sudjelovati u emisiji!

Voditelj i urednik Mislav Togonal u nekoliko je navrata vikao za Macanom da ostane u emisiji, ali bez uspjeha.

Njezino izlaganje prekinuo je Macan rekavši joj da je malo zalutala u emisiju i da ju ne želi slušati.  Ona mu je odgovorila da ne mora i da može napustiti studio, što je on na kraju i učinio i napustio emisiju.  Zatim je primitivno  izvrijeđao  zastupnicu Karolinu Vidović Krišto nazvavši ju  spodobom.

Prostački ispad Krešimira Macana postao je glavna vijest na gotovo svim portalima i društvenim mrežama, a zanimljivo je vidjeti komentare čitatelja koji osuđuju nisku razinu komunikacije ovog  komunikacijskog stručnjaka.

Tako izvjesna Lucija na Tportalu piše: Ako nije pogodila u sridu, što mu se onda dogodilo”, a Mate Marinković ističe da je Macan spao na niske grane. Na 24 sata su bili još oštriji pa ga je jedan čitatelj nazvao ulizicom HDZ-a, a neki su zamjerili Togonalu što se nije ispričao Karolini Vidović Krišto zbog Macanovih uvreda.

“Anušiću je bilo vidno neugodno jer je Macan preozbiljno shvatio svoju plaćenu gažu. Trebao ju je po nalogu HDZ-a samo malo osramotiti, ali nije je smio izvrijeđati. Sad je učinio kontraefekt. Nije tako trebalo biti”, napisao je jedan čitatelj.

Bilo je i čitatelja koji su stali na Macanovu stranu, ali oni su bili u debeloj manjini.