Zurovec komentirao šopingiranje bivšeg ministra Pavića: Ako je sve čisto s Bossovim parfemima i dezodoransima, zašto je vraćao novac

Zurovec komentirao šopingiranje bivšeg ministra Pavića: Ako je sve čisto s Bossovim parfemima i dezodoransima, zašto je vraćao novac

Dario Zurovec, saborski zastupnik Fokusa i gradonačelnik Svete Nedelje gotovao je u Novom danu N1 i objasnio zašto nije ušao u saborski klub zastupnika s Marijanom Puljak i Dalijom Orešković te zašto nastavlja kao nezavisni saborski zastupnik.

“Klub ima prednosti, no imamo politike koje zagovaramo unutar Fokusa, zalagali smo se za manje poreze i manje administracije, ako nemate klub to znači i manje administracije. Što se tiče navedenih dama, zahvaljujem se, ostat ću zagovarati naše politike unutar sabora”, rekao je Zurovec i dodao kako ni tijekom kampanje nisu skrivali razlike, a razgovorom su došli do toga da je otišao svojim putem”.

Navode da je “žetončić” kategorički odbija.

“Ja nisam žetončić, Vlada Andreja Plenkovića ne može računati na moju podršku i nemam cijenu na čelu. Mogli ste vidjeti da je program Vlade nekvalitetan i populistički, materijal je na sjednicu došao pola sata prije, to je sramotna odluka, pokazuje da nema reda i organizacije. Nemaju moju podršku i s ovakvim radom neće je ni imati”.

Ukidanje parafiskalnih nameta pozdravlja iako se neki čelnici lokalne samouprave zabrinuti jer za njih porezna rasterećenja znače i manje prihode.

“Nije uloga političara na čelu lokalne samouprave da puni blagajnu i guli poduzetnike i građane. Briga ni nije ni znanstveno utemeljena, kada gledate prema Eurostatu, zemlje s manjim nametima stoje bolje. Kao što sm govorili tijekom kampanje, zalažemo se za potpuno ukidanje poreza na dohodak, sredstva u proračunu se mogu nadomjestiti na druge načine”.

Kaže, nije zadovoljan HDZ-ovim programom, a najave o smanjenu broja lokalnih dužnosnika ga ne brinu jer u Svetoj Nedjelji ima dva zamjenika, svi dolaze iz privatnog sektora i sutra se tamo mogu i vratiti. Nerealna mu se čini najava o broju novih radnih mjesta.

“Nerealno mi se čine najave o zapošljavanju, osim ako ih se planira zaposlitiunutar državne administracije. Sve politike koje smo proveli u Svetoj Nedjelji mogu se plasirati unutar saborske govornice, mislim na porezna rasterećenja, najvišu razinu transparentnosti. To se treba zagovarati na razini države. Mi imamo transparentnu javnu nabavu, zašto tako ne bi funkcionirala i država. Bolje bismo vidjeli gdje nam ide novac”.

Zurovec je komentirao i slučaj bivšeg ministra Marka Pavića i kupovanje poklona za europske kolege za koje je, na kraju, novac vratio u proračun ministarstva. Pavić je  na karticu kupovao dezodoranse,  Bossove  parfeme i vrhunska vina.

“Mehanizmi koji se tiču takvih radnji trebaju biti općeniti bez obzira radi li se o nekoliko tisuća ili milijuna kuna. Da je to sve bilo čisto, ne bi se Pavić išao baviti time da novac vrati nazad”.

Na kraju, Zurovec ponavlja, ostaje bez kluba kao neovisni saborski zastupnik i predstavljat će ideje Fokusa.

 

Foto: Admir Buljubašić/hina