Pola neznalice, pola zlobni, a pola bahati: Mainstream mediji pokušali ismijati Karolinu Vidović Krišto, a sami su ispali smiješni

Pola neznalice, pola zlobni, a pola bahati: Mainstream mediji pokušali ismijati Karolinu Vidović Krišto, a sami su ispali smiješni

Jutarnji list je pokušao problematizirati izjavu Karoline Vidović Krišto koju je izrekla u raspravi o novom Zakonu o obnovi Zagreba nakon potresa.

– Ovaj zakon će se po svemu sudeći provoditi na način pola HDZ-u, pola SDP-u, a pola Milanu Bandiću, izjavila je Karolina Vidović Krišto.

Odmah su reagirali neki tviteraši koji su onako na prvu počeli ismijavati saborsku zastupnicu.

‘Oj żivote treća polovino’, ‘Četvrta polovina bi mogla staviti masku’, ‘Gospođa ko drumski razbojnik s tom maramom’, samo su neki od komentara na Twitteru. Međutim, nadobudni tviteraši bi trebali znati da je Karolina Vidović Krišto točno citirala bivšeg ministra vanjskih poslova, odnosno citirala je i neke medije koji je sada napadaju zbog “neznanja”. Zastupnicu  Vidović Krišto napao je i portal Net.hr koji je  svojedobno objavio  legendarnu izjavu  Mate Granića.

Na ova  napise reagirala je i zastupnica Vidović Krišto čiji post prenosimo u cijelosti.

“Main-stream-mediji u Hrvatskoj odavno nemaju nikakve veze s novinarstvom. Postali su PR vladajuće samozvane elite i suodgovorni su za korupciju epskih razmjera koja u Hrvatskoj stvara siromaštvo i nepravdu. Evo, i danas jedan od vrištećih primjera nespretnog PR servisa Vlade koji se potpisuje kao jutarnji.hr, net.hr, i slično: kažu da ne znam matematiku, a upravo je net.hr 2016. za tu rečenicu pisao kako je ona simbol političke korupcije u Hrvatskoj.
Da podsjetim, jučer sam u svom govoru parafrazirala idejno-ideološkog oca Andreja Plenkovića, njegovog sadašnjeg neformalnog i budućeg formalnog savjetnika Matu Granića, rekavši kako će se Zakon o obnovi Zagreba po svemu sudeći provoditi na način: pola HDZ-u, pola SDP-u, pola Bandiću”, izjavila je Karolina Vidović Krišto.
Foto: Edvard Šušak/Hina