Ministrica Nikolina Brnjac se nije snašla: Novinarka u kupe, a ona u špade

Ministrica Nikolina Brnjac se nije snašla: Novinarka u kupe, a ona u špade

Ministrica turizma Nikolina Brnjacpokušala je odgovoriti na pitanje o svojim referencama  ima za ministricu turizma odgovara: “Mi smo sada, što se tiče turističkog sektora u izrazito teškoj situaciji. Kad pogledate brojke, one jesu dobre, ali bi mogle biti i bolje. Moramo voditi računa o svim epidemiološkim mjerama”.

“Ono što je u turističkom sektoru sada izuzetno važno je instrument za oporavak i otpornost”, istaknula je Brnjac.

Smatra da može biti dobra ministrica turizma upravo zato što može povući veći dio projekata kroz višegodišnji financijski okvir, piše Dnevnik.

“Sada nam je prilika da apliciramo sa što većim brojem projekata u turističkom sektoru kroz održivi turizam, da radimo na produžetku same sezone, kako na obali tako i na kontinentu”, objasnila je Brnjac.

“Ja sam do sada zastupala rad Vijeća, 27 članica u Europskom parlamentu, ne samo Hrvatske, već i ostalih država članica. Na taj način EK daje prijedloge i mi smo do sada pratili sve što se događalo u svim resorima, također i u samom turizmu”, istaknula je Brnjac.

Navodi da su to paketi mjera koji su prolazili kroz turistički sektor i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te da su to bile mjere koje su pomogle turističkom sektoru kako bi doživio ovakvu situaciju kakvu danas ima.

Foto:Lana Slivar Dominić/Hina