Najbolji teškaš svih vremena: Miočić pobijedio nakon teškog rata s Cormierom

Najbolji teškaš svih vremena: Miočić pobijedio nakon teškog rata s Cormierom

Stipe Miočić nakon pet rundi rata pobijedio je Daniela Cormiera i obranio naslov prvaka teške kategorije, ostao najjači čovjek svijeta i stavio točku na “i” velebne trilogije teškaša.

Miočić je slavio 49-46, 49-46, 48-47 i ostao prvak teške kategorije.

5. runda
Stipe je posljednju rundu otvorio agresivnije, ali prva minuta ponovno donosi po jedan bolji udarac sa svake strane, nakon čega je došlo do novog klinča koji kontrolira Miočić. Iz klinča se izlazi sredinom runde te je uslijedilo nekoliko dobrih udaraca Cormiera, no odmah nakon toga i Miočića. U posljednju minutu najpasivnije runde do sada ulazi se u klinču uz “dirty boxing”. Miočić se odlučio na kontrolu i tako je dočekao kraj borbe.
4. runda
Četvrtu dionicu bolje otvara Cormier, kojem prolaze dva direkta, nakon čega Stipe ulazi u klinč i dolazi do kontrole uz ogradu. Nije to ipak dugo potrajalo i akcija je opet na sredini borilišta, koju sad kontrolira Miočić. Dočekali smo sredinu runde bez jače inicijative, da bi uslijedi desni direkt Miočića, ali i desni kroše Cormiera nakon kojeg je ponovno sve egal. Završnica neizvjesne runde donosi novi klinč, a nakon izlaska iz njega kratku razmjenu u kojoj ponovno obojica pogađaju.
3. runda
Na početku treće runde, Cormier osjeća posljedice kraja prethodne, tako što mu se pojavila oteklina tamo gdje je primio udarac. Krajem prve minute žestoko napada Miočić i pogađa seriju udaraca na koju Cormier uspijeva odgovoriti i ostati na nogama. Pola minuta nakon toga dolazi do klinča koji Stipe kontrolira točno pokraj svog kuta. Sredinom runde novi napad Miočića, no Cormier se opet brani klinčem. Uspio je Cormier odmoriti kroz taj klinč i vratiti se na noge, no ponovno gledamo odličnu završnicu Miočića. Cormier je još jednom uzdrman, no pobjegao je i dočekao kraj runde. Ipak, na samom kraju vidjeli smo ubod Miočića u Cormierovo oko, na što je DC reagirao, ali sudac nije prihvatio njegovu sugestiju.
2. runda
Dobra serija Miočića početkom runde, no nije na nju uspio nadograditi još koji udarac. Ulaskom u drugu minutu Cormier još jednom pogađa pri izlasku iz klinča. Do sredine runde tek nekoliko udaraca s distance. Pokušavao je Miočić gađati tijelo i nekoliko puta mu je uspjelo, ali nije sjeo onaj pravi udarac. S druge strane, Cormier bi na to najčešće uspijevao kontrirati svojim udarcem. Miočić uspijeva Cormiera desnim krošeom ozbiljno uzdrmati desetak sekundi prije kraja runde te ulazi u “full mount”, no nije bilo dovoljno vremena za završiti borbu. Da je bilo samo još desetak sekundi, teško bi Cormier izdržao do kraja runde.
1. runda
Cormier odmah uzima sredinu Octagona, no prvu minutu nema ozbiljnijih pokušaja. Taj dolazi nakon otprilike minutu i 20 sekundi, kad Miočić pogađa udarac u tijelo, nakon kojeg Cormier ulazi u rušenje koje mu je uspjelo, no Miočić se odmah vratio na noge. Slijedi klinč uz rub kaveza, no pri završetku druge minute runde izlazi Stipe iz toga i vraća se na distancu. No, ponovno Cormier drži sredinu borilišta. Sredinom runde dobar zadnji direkt Miočića i još jedan udarac u tijelo nakon toga. Nažalost, nedugo nakon toga događa se ono što nismo htjeli vidjeti. Cormier još jednom Miočića pogađa prstom u oko i to je izgledalo jako ozbiljno. Sudac Goddard upozorio je Cormiera dok se Miočić oporavljao i borba se nastavila. Sjajnih nekoliko udaraca Miočića ulaskom u posljednju minutu, u glavu i tijelo Cormiera, no nakon toga srlja u klinč i prima udarac pri izlasku iz klinča poput onog kakvim ga je Cormier u prvoj borbi nokautirao. Desetak sekundi prije kraja runde odličan desni kroše Cormiera koji nakratko uzdrmava Miočića. Moguće da je Cormier tim udarcem “ukrao” ovu rundu, piše Fightsite.