Plenković šuti: Zašto ministar Beroš ne želi otkriti tko je tajno snimao razgovor s doktoricom Zadravec?

Plenković šuti: Zašto ministar Beroš ne želi otkriti tko je tajno snimao razgovor s doktoricom Zadravec?

Pomoćnica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec kaže da je nitko danas nije kontaktirao, ali tužba je spremna.

Tko je snimao, a tko pustio snimku – još se ne zna. Hoće li u Ministarstvu zdravstva biti pokrenuta interna istraga?

‘Jučer sam rekao da u ovom trenutku kada nam je COVID ugroza ne želim trošiti vrijeme, ali naravno da će se sve ono što treba raspraviti i analizirati. Da znam više od pet-šest ljudi jučer smo probali detektirati i svakako ćemo naći. Međutim, ja bih vas zamolio da se orijentiramo na sadržaj razgovora”, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš, piše RTL.

Sadržaj razgovora i jest izazvao buru i pitanje kako se kadrovira u bolnicama. Iako ministar i predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić tvrde da je natječaj zakonit, Dijana Zadravec tvrdi suprotno i kaže: ”Moj odvjetnik je tužbu počeo pripremati. Nadam se da će ona biti gotovo sutra ili prekosutra. Ja ću je podnijeti. Radi se o skandaloznom snimanju bez moje privole.blic) Stavljanje na spikerfon bez da druga osoba ne zna tko je još sluša je također nešto što je nekorektno. Kućni odgoj meni to ne dopušta Zgoržena sam!

Kadroviranje, snimanje i razgovaranje na spikerfon bez znanja komentirali su i drugi ministri, stranački kolege ministra i pomoćnice ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova, na pitanje koristi li spikerfon kao Beroš odvraća: ”Nekad koristite ako imate komunikaciju radnu gdje svi sudjeluju ako je neka određena tema”.

Ja ne snimam ništa”, tvrdi ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, a na pitanje misli li je li primjereno snimati razgovore, odvraća: ”Nisam pristaša toga. Ja sam siguran da moj ne snimaju”.

”Ne, iako sam u jednom trenutku trebao pojašnjavati da ne snimam vaše razgovore”, kazao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Zadravec danas kaže: ”Nisam se čula ni s premijerom Plenkovićem ni s ministrom Berošem. Mogu reći samo da ima više poruka gdje me se proziva i zabranjuje izlazak u medijima, gdje me se proziva da ja štetim stranci ako govorim o korupciji”.

Za razliku od nje, nakon užeg kabineta Beroš je razgovarao s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem: ”Razgovarao sam jutros s premijerom o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, posebno o Splitsko-dalmatinskoj županiji i onim mjerama koje lokalni Stožer namjerava poduzeti”.

”Ja nisam snimao i ne znam tko je snimao. To je jedino što vam u ovom trenutku sada mogu reći. Hvala vam”, opetovao je Beroš.

Snimljeni razgovor komentirala je i Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL). Kažu da su prijetnje, prikrivene ucjene i nadvikivanja kao u jeftinom, trećerazrednom filmu.

Od kada je izbila afera premijer Andrej Plenković se skriva od novinara i napadno nije davao izjave.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina