Tko je “lavica s Kvarnera” koja želi postati predsjednica SDP-a: Bez problema napravi 100 trbušnjaka i diže utege od 80 kilograma

Tko je “lavica s Kvarnera” koja želi postati predsjednica SDP-a: Bez problema napravi 100 trbušnjaka i diže utege od 80 kilograma

Najveću oporbenu stranku u budućnost treba povesti ženska ruka – smatra načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, kandidatkinja na unutarstranačkim izborima, koja bez problema napravi 100 trbušnjaka i diže utege od 80 kilograma.

Stanovnici općine Omišalj na Krku svoju načelnicu Mirelu Ahmetović s ponosom zovu “naša lavica s Kvarnera”. Ne samo zato što je rođena u horoskopskom znaku Lava, nego i stoga što je svojim radom i odlučnošću tu općinu od 3000 stanovnika, koju je preuzela 2013. u milijunskim dugovima, doslovce preporodila i pretvorila u jednu od najuspješnijih u Hrvatskoj, piše Gloria.

Mirela Ahmetović od veljače ove godine obnaša i dužnost saborske zastupnice iz redova SDP-a, a nedavno se kandidirala za predsjednicu najveće oporbene stranke. Ako krajem rujna pobijedi na unutarstranačkim izborima, planira transformirati SDP u modernu socijaldemokratsku stranku koja se zalaže za ekološko socijalno tržišno gospodarstvo i ima jasnu viziju budućnosti jer ljude, kaže, ne zanimaju priče o ustašama i partizanima, nego što će sutra jesti i kako djeci kupiti osnovne potrepštine.

“Moja mama Redžija i tata Halid doselili su se u Kraljevicu sredinom sedamdesetih. Mama je sa 17 godina ostala trudna s mojom tri godine starijom sestrom Elvisom, a otac je bio građevinski radnik pa se obitelj preselila zbog njegova posla. Radio je na gradnji današnjeg Krčkog mosta, dok se mama zaposlila kao konobarica u hotelu”, izjavila je za novi broj magazina Gloria.

Foto: Miljenko Klepac/Hina