Dalija Orešković jako naljutila Plenkovića: Umiješao se Jandroković pa joj odmah dao opomenu

Dalija Orešković jako naljutila Plenkovića: Umiješao se Jandroković pa joj odmah dao opomenu

U Saboru je došlo do sukoba između zastupnice Dalije Orešković i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u koju se umiješao i predsjednik  Sabora Gordan Jandroković  koji je zastupnici dao opomenu, javlja Večernji list.

 

Orešković: Predsjedniče Vlade ovaj zakon je velika laž. U samom zakonu ne propisuju se nikakvi programi. Naprotiv, izričito se kaže sve što je potrebno da se u obnovu krene propisat će se naknadno, što znači u sobičcima i hodnicima. Građani od toga sigurno neće sigurno imati koristi, ali ne sumnjam da drugi neki hoće.

Plenković: Ja se nadam da kao pravnica znate što radi izvršna vlast, a što predstavnička vlast. To je elementarna abeceda. Da sve damo na provedbu u Sabor, obnova bi trajala 200, 300, 500 godina. Ja vas molim da vašu demagogiju smanjite. Jer sve ovo što ste govorili, da ovakav zakon kojim država uzima toliki teret na svoja leđa, je zaista bezobrazno kvalificirati kao laž.

Orešković: Smatram neprimjerenim da me predsjednik Vlade naziva bezobraznom. Jandroković: Vi niste dobili opomenu kada ste rekli da netko laže. Onda ste dobili odgovor, pa nisam dao opomenu jer sam smatrao da je to rasprava iako neugodna.

Orešković: Velika je razlika reći da je neki dokument laž i ići na osobnu razinu.

Jandroković: Sada dobivate opomenu. Izvolite sjesti i ne upadajte bez da ste dobili riječ. Držite se pravila. Vi ste ti koji se stalno pozivate na njih.

Foto:  Lana Slivar Dominić/Hina