Davor Ivo Stier želi u Vatikan, a Miro Kovač u Pariz: Što mogu očekivati od svog šefa Plenkovića?

Davor Ivo Stier želi u Vatikan, a Miro Kovač u Pariz: Što mogu očekivati od svog šefa Plenkovića?

Premijer Andrej Plenković komentirao je u utorak prosvjed “Festival slobode” rekavši da živimo u slobodnom društvu gdje svatko ima pravo na svoje mišljenje, no na kraju će “većina mudrih i odgovornih ljudi pokloniti povjerenje onome za koga misli da je pouzdaniji.

“Taj prosvjed je dio šireg aktivizma koji se zbiva na globalnoj i europskoj razini. Zagreb je bio na kalendaru uz brojne druge gradove u kojima su se prosvjedi zbivali. Svatko tko je to pratio malo, a ja sam to pratio malo i gledao, može donositi svoje zaključke”, izjavio je Plenković novinarima na marginama Konvencije hrvatskih izvoznika.

Istaknuo je da živimo u slobodnom društvu, u kojem svatko može izraziti svoje mišljenje, ali će na kraju velika većina “obrazovanih, informiranih, mudrih i odgovornih ljudi pokloniti povjerenje onome za koga misli da je pouzdaniji”, javlja Novi list.

Upitan je li točno da je HDZ-ovac Davor Ivo Stier kandidat za veleposlanika Hrvatske u Vatikanu, Plenković je rekao da su razgovori o cijelom paketu veleposlanika uskoro na dnevnom redu, a Stier je “iskusan čovjek u diplomaciji i politici”.

Dok  Ivo Stier ima  sasvim solidne izglede da postane veleposlanik u  Vatikanu,   slične  ambicije će malo teže ostvariti Miro  Kovač koji je, kako se može čuti  u HDZ-ovim kuloarima, zainteresiran za  veleposlaničko mjesto u Parizu.

Ako sve ove propadne, Ivo Stier se ne treba brinuti za egzistenciju jer je ušao u Sabor. Miro Kovač nije izborio saborski mandat pa se odlučio za opciju šest plus šest dok se ne snađe. Podsjetimo, na unutarstranačkim izborima Davor Ivo Stier i Miro Kovač bili su u suprotnom taboru u odnosu na predsjednika stranke Andreja Plenkovića. Dok je Stier bio umjeren u kritikama aktualnog šefa stranke, Miro Kovač je bio prilično žestok, što mu je  Plenković ozbiljno zamjerio.

Foto: Dario Grzelj/hina