Lukavi Jandroković nije ništa obećao Stieru i Kovaču: Hoće li Plenkovićevi izazivači u diplomaciju

Lukavi Jandroković  nije ništa obećao Stieru i Kovaču: Hoće li Plenkovićevi izazivači u diplomaciju

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je u srijedu kako predsjednik Zoran Milanović od početka mandata oscilira u svojim ocjenama i stavovim kao i da kontinuirano govori da odluke Stožera nisu u skladu s Ustavom, a sam nije pokrenuo ocjenu ustavnosti već se krije iza drugih.

“Predsjednik Republike od početka mandata dosta oscilira u svojim ocjenama, izjavama i stavovima. Tako je nedavno sve iznenadio kada je donio odluku da neće sudjelovati u radu Povjerenstva za odabir borbenog zrakoplova, a nakon što su se pojavile ponude rekao da bi trebalo odabrati jedan od tih aviona. Isto tako kontinuirano govori da odluke Stožera nisu u skladu s Ustavom ali ne pokreće sam inicijativu da se propita ta ustavnost nego se očito krije iza nekih drugih ljudi”, rekao je Jandroković u Dnevniku Nove TV.

Ustvrdio je i kako je očito postojao dogovor između dijela politike, ustavnih sudaca i medija koji su dizali tenzije oko odluka Stožera uoči donošenja odluke Ustavnog suda.

“Očito je postojao dogovor između dijela politike, jednog dijela ustavnih sudaca, dijela medija, nekih novinara, koji su jako dizali tenzije oko odluka Stožera, što je posebno bilo vidljivo posljednjih dana uoči donošenja odluke Ustavnog suda. Ispalo je da su ovih deset sudaca neki urotnici koji imaju neke tajne političke dogovore, a ovo troje su sveci koji su ispravni i koji se bore za pravdu”, kazao je.

Naime, Ustavni sud je u ponedjeljak, s 10 glasova ‘za’ i tri ‘protiv’, zaključio kako su zakoni koje je o ovlastima Stožera civilne zaštite donio Sabor u skladu s Ustavom te da je zakonita većina odluka Stožera donesenih zbog epidemije koronavirusa.

Predsjednik Sabora i član Predsjedništva HDZ-a Jandroković komentirao je i medijska nagađanja prema kojima bi oponenti Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima, Davor Ivo Stier i Miro Kovač, mogli u diplomaciju – Stier kao veleposlanik u Vatikan, a Kovač u Pariz.

“To ovisi o njihovoj želji. Kolega Stier je u Saboru, ali je bio dobar diplomat i dugo smo surađivali. Ako bude dogovor o tome u Vladi i s predsjednikom Republike to je moguće, ne bih imao ništa protiv tih imenovanja”, kazao je Jandroković.

Upitan ima li HDZ kandidata za gradonačelnika Zagreba, rekao je kako iz vrha stranke nisu izašla imena koja se o toj temi spominju u javnosti.

Predsjednik Sabora se osvrnuo i na današnje aktualno prijepodne ustvrdivši kako je 90 posto pitanja i odgovora bilo korektno.

“Neki zastupnici su krenuli đonom na premijera i on je onda malo tvrđe odgovorio, u jednoj ili dvije situacije su stvari malo otišle van kontrole. Ako je netko prešao crtu u svom odgovoru premijeru bila je to zastupnica Ahmetović, koja je usporedila premijera Plenkovića s Ivom Sanaderom, bile su tu neke vrlo ružne i neprimjerene usporedbe, ali nisam reagirao, nitko nije dobio opomenu. Premijera ne opominjem, nisam ni zastupnike, tolerirao sam malo žešću bitku”, rekao je Jandroković.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments