HEP tužio “Generala”: Vrdoljak mora vratiti 625 tisuća kuna jer nije poštovao dogovor

HEP tužio “Generala”: Vrdoljak mora vratiti 625 tisuća kuna jer nije poštovao dogovor

Trgovački sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj tvrtka AMV produkcija u vlasništvu sina Antuna Vrdoljaka mora HEP-u vratiti 625 tisuća kuna s koliko je ta državna kompanija sponzorirala film “General”.

Epilog je to natezanja HEP-a s producentima “Generala” koji nisu ispoštivali ugovor o sponzorstvu. Vrdoljak, odnosno tvrtka AMV producija što ju vodi njegov sin Marko, trebala je reklamirati HEP na promotivnim materijalima filma i serije o generalu Anti Gotovini.

Sasvim precizno, HEP je trebao biti spomenut u 80 najava kao tvrtka koja je omogućila gledanje serije, a trebali su dobiti i 10 ulaznica za premijeru filma. No, sponzorski ugovor nije realiziran u roku, pa je HEP tužio Vrdoljakovu producentsku kuću tražeći povrat novca, piše Telegram.

Novac je, prema tom ugovoru, HEP Vrdoljaku uplatio u dvije rate – u listopadu 2017. godine. Radilo se o iznosu od pola milijuna kuna s PDV-om. Bilo je dogovoreno da će producenti o realizaciji ugovora obavijestiti HEP, a izvještaj je trebao biti podnesen do 31. prosinca 2018., zajedno s dokazima da je sve ugovoreno i realizirano.

No, umjesto izvještaja, Vrdoljak HEP-u 3. siječnja 2019. šalje molbu za prolongiranjem roka. HEP mu to par dana kasnije odobrava. Novi rok je 1. veljače 2019., a nakon toga, najavljuju iz HEP-a, tražit će povrat sponzorstva. Kako Vrdoljak na kraju nije ispoštovao ni taj novi rok, HEP je sudskim putem tražio povrat 625 tisuća kuna.

Foto: Damir Senčar/Hina