SKANDAL NA KVADRAT: Kovačević skrivao 4,5 milijuna kuna kod supruga zamjenice državnog odvjetnika

SKANDAL NA KVADRAT: Kovačević skrivao 4,5 milijuna kuna kod supruga zamjenice državnog odvjetnika

Famozni “klub” i susjedni poslovni prostori u Slovenskoj 9 definitivno su bili mjesto, kako je u međuvremenu utvrdila policija, na koje je dojučerašnji, a sada pritvoreni šef Janafa Dragan Kovačević pohranjivao goleme iznose novca sumnjivog porijekla.

Iako policija u prvom naletu u prostorima koje je koristio nije pronašla značajniji iznos gotovine, naknadno se, rekonstrukcijom njegova kretanja i kontakata na dan uoči uhićenja, otkrilo da je gotovinu pohranio na dvije adrese, u garaži vile svog prijatelja Deana Šparavca iz Alfa stana u Samoboru te u stan drugog prijatelja, u Ulici Božidara Adžije na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje i Kovačevićeva tvrtka Finkor ima stan i garažu, javlja Jutarnji list.

Kako Jutarnji list doznaje, “drugi prijatelj”, ujedno i susjed iz Adžijine 22, je poduzetnik Goran Puklin, koji nije posebno poznat javnosti, ali je svakako zanimljiva činjenica da se radi o suprugu dugogodišnje tužiteljice, zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin. Riječ je, inače, o jednoj od tri tužiteljice koje su pisale optužnicu u slučaju Agrokor.

Kovačević je zamolio Gorana Puklina da preuzme drugi dio novca, 2,593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka, te ih pohrani kod sebe u Adžijinu 22. Puklin je to i učinio te je skrivao novac sve do utorka 29. rujna kada su istražitelji pokucali na vrata stana koji koristi.

Novac je pronađen tijekom pretresa, a Puklin je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u pranje novca jer je, kako tvrde istražitelji, znao da Kovačevićev novac potječe od kaznenog djela. Puklin je, prema svemu sudeći, priznao to za što ga je policija prijavila USKOK-u, jer nakon ispitivanja u tužiteljstvu za njega nije predlagan istražni zatvor nego je pušten da se brani sa slobode.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina