Sutkinja koja je oslobodila Gazdu Todorića je bivša supruga moćnika s HRT-a Mislava Stipića koji je, pak, posjećivao Kovačevićev klub

Sutkinja koja je oslobodila Gazdu Todorića je bivša supruga moćnika s HRT-a Mislava Stipića koji je, pak, posjećivao Kovačevićev klub

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić te nekadašnji menadžeri koncerna Ante Huljev, Piruška Canjuga i četvrtooptužena Nicole De Rossi nepravomoćno su oslobođeni optužbi za zlouporabu te tvrtke tešku 1,25 milijuna eura.

Ivica Todorić, Ante Huljev,  Piruška Canjuga i Nicole De Rossi nepravomoćno su oslobođeni optužbi za tzv. “mali Agrokor” tj. zlouporabu tvrtke u vrijednosti od 1,25 milijuna eura.  Teretilo ih se da su 2013. zlouporabili svoj položaj te da su na štetu Agrokora omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarske savjetodavne tvrtke Siggman AG, znajući da savjetničke usluge nisu niti će biti obavljene u korist Agrokora, javlja Dnevnik.

Sutkinja Maja Štampar Stipić objasnila je kako je odbijen prijedlog da se od švicarske tvrtke Siggman AG oduzme 1,25 milijuna eura, a troškovi postupka i odvjetnika padaju na teret državnog proračuna.

Sutkinja je u obrazloženju presude kazala kako i nije dokazano da su optuženi počinili kaznena djela na način na koji im se ona stavljaju na teret optužnicom. Naglasila je kako nijedan dokaz ne potvrđuje da je švicarska tvrtka Agrokoru ispostavljala fakture za nepostojeće usluge vrijedne 1,25 milijuna eura. Navela je kako su svjedoci potvrdili da su savjetodavne usluga zaista izvršene te da nije utvrđeno da je nastala šteta na račun Agrokora.  Rekla je i kako su se savjetničke usluge i prije koristile u Agrokoru te je oslobađajuća presuda bila jedina ispravna odluka.

Tužiteljica je nakon presude najavila kako će podnijeti žalbu te kazala da ne misli da je doživjela fijasko.

Odvjetnik Piruške Canjuge Anto Nobilo rekao je kako je ovo jedina moguća presuda.

“Optužba nije ništa od dokaza ponudila sudu. Iznesene su paušalne optužbe, ovo je po meni fijasko. Zašto bi se Todorić izlagao tome da ošteti svoju vlastitu tvrtku čiji je vlasnik?” kazao je Nobilo i rekao da ovo neće značiti ništa za aferu “veliki Agrokor”.

Ljiljana Planinić, braniteljica Todorića po službenoj dužnosti, kazala je kako je odbijao suradnju tvrdeći da se ne želi braniti jer se nema od čega braniti.

Odvjetnica Ante Huljeva poručila je da je ovaj slučaj završen u vrlo brzom roku te da je njezinu klijentu zbog procesa nanesena poslovna šteta.

Zanimljivo je da je sutkinja Maja Štampar Stipić bivša supruga  moćnika s HRT-a Mislava Stipića koji je  prema pisanju nekih hrvatskih  medija bio  rado viđen gost u klubu  Dragana Kovačevića.