Grmoja zatražio da mu Sabor skine imunitet: Neka me tuži neznajući Plenković

Grmoja zatražio da mu Sabor skine imunitet: Neka me tuži neznajući Plenković

Politički tajnik Mosta   Nikola  Grmoja  objavio je  na svom  Twitter profilu da je podnio zahtjev za skidanje imunitete.

“Jutros sam podnio zahtjev za skidanje imuniteta kako bi Andreju Plenkoviću i   službenim osobama u DORH-u omogućio pravo na pravnu zaštitu dostojanstva i vjerodostojnosti ako smatraju da sam u svom jučerašnjem nastupu iznio ikakvu neistinu odnosno klevetu. Iza svega izrečenog stojim”, napisao je Grmoja. 

Podsjetimo, jučer je  Grmoja  teško optužio predsjednika Vlade  Andreja Plenkovića.  Kazao je da premijer “štiti svoje prijatelje iz MVEP-a”.

“Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze”, kazao je Grmoja na N1 televiziji.  “Neka me tuži i DORH, za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet”, dodao je.

Potom je precizirao: “Imam određene dokumente koje sam proslijedio”, rekao je i objasnio da se s njima “ništa ne događa”, zbog čega, kako je rekao, “zato ovo i čini”.

“Imam e-mail u kojem Loreta Bertoša-Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministarstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi znatnu imovinsku korist”, kazao je Grmoja.

Rekao je da je potom: “Plenković je rekao da takve predstavke ne vode ničemu”, i dodao kako je “istog dana DORH odbacio prijavu”, ustvrdio je Grmoja.

 

Facebook Comments