Karolina Vidović Krišto: Plenković je ogledni primjerak komunističke zlatne mladeži

Karolina Vidović Krišto: Plenković je ogledni primjerak komunističke zlatne mladeži
Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto ponovno je kritizirala premijera  Andreja Plenkovića. Post prenosimo u cijelosti.
“Andrej Plenković danas najavljuje institucionalni obračun s radikalizmom. Kako smo moji kolege i ja osobno, paušalno i klevetnički apostrofirani da potičemo radikalizam, a na moje javno iznesene argumente o vladi koja proizvodi i štiti korupciju, ne dobivam nijedan konkretan odgovor, ja se neću služiti klevetama, već iznošenjem činjenica.
Svi razumni ljudi postavljaju si slijedeća pitanja:
Je li Andrej Plenković, predsjednik hrvatske Vlade, potpuno izgubio doticaj s realnošću? Misli li da 2020. može represijom prekriti istinu?
A istina je slijedeća:
Ako je mjesec i pol dana poznato da se u klubu direktora Janafa Dragana Kovačevića sastaju pravosudni dužnosnici, novinari, ministri, oporbeni političari, itd., i to u vrijeme lockdown-a, i nitko do sad nije odgovarao, da bi istovremeno poljoprivrednik iz Varaždinske županije, koji je odvezao gnoj na svoje polje, zbog toga bio kažnjen s 8000 kn.
Plenković se panično boji uspostave pravne države, i to s razlogom. Jer kako bi se objasnila milijarda kuna u slučaju Borg, odobravanje 600 milijuna kuna za projekt Krš-Pađene, skrivanje utaje poreza od prijatelja Tedeschija, sastavljanje Vlade putem kupovanja zastupnika u prethodnom mandatu, itd.?
Doista, da imamo i p od pravne države, Plenković više ne bi bio u javnom prostoru, ne bi bio političar, a kamoli predsjednik Vlade.
Plenković ne može objasniti kako je Hrvatska za vrijeme rata imala dovoljno lijekova, a sada joj prijeti nestašica.
O Plenkovićevoj nesposobnosti najbolje govori slijedeće: zahvaljujući Budimiru Lončaru, prijatelju različitih HDZ-ovih dužnosnika (npr. Božidara Kalmete), Hrvatskoj je za vrijeme rata uveden embargo na uvoz oružja. Za manje od četiri godine Hrvatska je imala ozbiljan broj zrakoplova u svom zrakoplovstvu. A Plenković četiri godine na računu ima novce, Hrvatska nije pod embargom, dapače, članica smo NATO-saveza – i Hrvatska nije u stanju kupiti zrakoplove. Razlog je vrlo jednostavan: Plenković, dok nije postao predsjednik Vlade, ništa nije osobno vodio. Naprosto mu je u životu bilo servirano. On je ogledni primjerak komunističke zlatne mladeži.
Kao što se zna, bez znoja nema ni rezultata. Plenković i njegov tim isključivo se bave spletkama i utjecajem na medije. Njegovi samodopadni javni nastupi vrijeđaju zdrav razum svakog pojedinca, ne samo blokiranih, kao npr. njegovo branjenje amoralnog, brutalnog, anticivilizacijskog, antieuropskog, nepravednog ovršnog zakona.
Sve ovo stvara nervozu kod Plenkovića i njegova političkog oca Vladimira Šeksa (prema vlastitom priznanju suradnika UDBE, a prema tvrdnji Zorana Milanovića najveće štetočine hrvatskog pravosuđa), jer Hrvati jednostavno više ne žele, pa i ne mogu financirati korupciju, a usput biti vrijeđani.
Slikovito govoreći, dijete više ne puže, već je počelo trčati. Hrvati su demokratski sazreli i više ne žele tolerirati lopovluk, nepotizam i nesposobnost komunističke zlatne mladeži.
Nikakve represije tu demokratsku samosvijest ne će moći ugušiti. Ta samosvijest će dovesti do korjenitih promjena koje se u Hrvatskoj moraju dogoditi.
Hrvatska je bogata država, s ogromnim potencijalom, prekrasnih radišnih ljudi, i kad se riješimo korupcije, i kada se uspostavi vladavina prava, Hrvatska će biti bogata i stabilna država. Zato, dragi prijatelji, borba za vladavinu prava nema alternativu”, ističe karolina Vidović Krišto.
Foto: Lana Slivar Dominić/Hina