Žarko Puhovski se požalio: Milanović je uspio, mediji me puno rjeđe zovu

Žarko Puhovski se požalio: Milanović je uspio, mediji me puno rjeđe zovu

Premijer Andrej Plenković  optužio je prije nekoliko dana  predsjednika Zorana Milanovića da želi ušutkati svoje kritičare.

“Kakvo smo mi to društvo ako će Milanović svojim uvredama sa scene maknuti političkog analitičara, začepiti usta nekom wannabe gradonačelniku, kako je rekao, nasljedniku u njegovoj bivšoj stranci, dvjema zastupnicama manjih stranaka nazivajući ih narikačama…”, upozorio je  Plenković.  S njim se  složio i  Žarko Puhovski koji je potvrdio da je  sada manje tražena “medijska roba”.

– To je točno.Ja nisam nikad zvao medije da nešto komentiram, nego su oni zvali mene, ali zadnjih 15 dana izrazito rjeđe nego prije, rekao je Žarko Puhovski.

Podsjetimo,  predsjednik  Milanović je nedavno vrlo oštro  napao Žarka Puhovskog i RTL televiziju.

“Oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, ‘analitičar RTL-a’. Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni. O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I.Z.Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda.
Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi ‘druker’, ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić-Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još.
Poštovani RTL-ovci, polazim od pretpostavke da vam ove činjenice nisu bile poznate, bez obzira na to što ih svatko tko se imalo zanima za politiku i povijest zna. Učinite nešto, molim vas”, napisao je MIlanović koji je optužio Puhovskog da je  u Haagu svjedočio protiv Hrvatske.
Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina