Zašto su zagovornici Sorosevog otvorenog društva sada veliki zagovornici zatvaranja?

Zašto su zagovornici Sorosevog otvorenog društva sada veliki zagovornici zatvaranja?

Što se događa s „otvorenim društvom“ čiji je glavni ideolog i promicatelj Soroš koji je preko bezbrojnih udruga sličnog i istog imena, a kominternovskog kova, s enormnim „filantropskim“ novcima otvarao društva poput kamenice prije konzumiranja- od obitelji, kreirajući (ne sam, ne prvi) i nove iz onoga poduljeg akronima koji će uskoro sadržavati sva slova abecede, osim,“M“ i Ž“ (napomena: muškarac i žena) pa sve do država ( šarene revolucije, igre smjene s „prijestolja“, uništavanje demokracija u začetku…). Izgleda da je bolesno pa je -zatvoreno. Društvo, kako globalno, tako i u posebnim državama i „državicama“ još postojećim zatvoreno je, ma kakvo bilo. Negdje se to naziva karantenom, drugdje je na djelu izvanredno stanje s vojskom na ulicama, a točkasto, po regijama i gradovima, i(li) kvartovima stvar se otela kontroli čak- do geta.

Od kada su Soroseva Otvorena društva otvarala društva i za bolesne, hendikepirane, selila ih iz ustanova u stanove među sve druge stanovnike, građane, najprije uz donacije novaca, npr. kod nas, a zatim prepuštajući i financijsku brigu dotičnoj zajednici, uglavnom državi – do zatvaranja bolesnih, oboljelih od Corone i još većeg broja zdravih iz njihova okruženja bio je kratak put. Stiglo je globalno i „otvoreno društvo“ i do geta, pored onih zatvorenih, poput Kine, doduše zasad samo mjestimice . Radi ilustracije oni koji govore njemački mogu pogledati stanje u Bertchesgadenu, radi „simbolizma“,bez obzira što je to „zlatni kavez“. Kud baš tamo, ali ne ću „dublje“ u asocijacije. Sličnih primjera ima već i na televizijama čak i do stambenih nebodera. No ni tu nije kraj, možda tek početak, kraja. Pojedincima, tim „svetim“ liberalnim jedinkama, naloženo je pod prijetnjom kazni, negdje bogme i gadnih – da se samozatvore, tzv. samoizolacija. Onima koji su pozitivni na Coronu te onima koji su bili u dodiru s pozitivnima. Tako i u još „slobodnim zonama“ imamo kućne pritvore, štoviše, samopritvore. Dobro, kažu vlast i epidemiolozi kako za to postoje jaki (javno)zdravstveni razlozi- sprječavanje širenja zaraze na još zdrave. U to se ne ću pačati i u sve one dvojbe o „cvijetku“ Coroni. Odakle je „skočila“, „pobjegla“ iz laboratorija, je li prirodna ili „dizajnirana“, „kalemljena“ s „komadićem“ virusa HIV-a, kada. Što je zatajeno, zašto se i danas taji (Kina) zašto se u Europi pojavio u najrazvijenijoj regiji (Lombardija) zašto je poharao razvijenu Belgiju, glavni grad Eunije, zašto, zašto… Ni na kraj pameti mi nije negirati Coronu, opaki je to virus, od njega se umire. Desetci milijuna su već oboljeli, a nitko ne zna kakve će posljedice ostati ozdravljenima…

Veliki reset, velika revolucija

Zanima me što je s onim drugim nezdravstvenim razlozima, kako će teći sve ostalo, sav ostali život: ekonomija, komunikacije, duhovne sfere, vjere, kultura, zabava, svakodnevni ljudski kontakti, obrazovanje…Navodno sve , baš sve, treba barem zastati, ponekad čak i stati i prebaciti se u „novo normalno“. Neki novi život, skoro neki drugi , nepoznati, svijet. Fascinira me pritom kako korifeji „otvorenog društva“ o ovom zatvaranju šute. Nisam primjetio kako su se oni usprotivili zatvaranju. Baš suprotno, što djeluje, najmanje, paradoksalno. Ah, da oni su u iščekivanju cjepiva, jednoga drugoga… I izgleda -Velikog reseta. Ali u ozračju Corone reset (brisanje) je već počeo, već su izbrisani desetci, stotine milijuna privremenih i povremenih poslova, radnih mjesta, malih i srednjih poduzeća, obrta, naročito u turizmu, prometu, cestovnom, pomorskom, zračnom, naftna i plinska industrija „kašljuca“… Ustvari sve, zatvorene crkve, škole, fakulteti, radi se od doma, radi se skraćeno i t.d. Taj Veliki reset bio je tema na jubilarnom, pedesetom, zasjedanju Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu od 20. do 24. Siječnja 2019. Corona se još nije razmahala, osim u Kini, a vrh Foruma kao da je znao da će se to dogoditi uskoro i trajati, trajati. Izvršni predsjednik Foruma Klaus Schwab tako je govorio kako je Corona rijetka, ali uzana, prilika da se ponovo sagleda, osmisli i resetira naš svijet. Treba premodelirati sve aspekte našega društva i ekonomije- od obrazovanja, društvenih ugovora, uvjeta rada, a industriju od nafte , plina, tehnike trebaju biti transformirati.

Tko puše u isti rog

U isti rog pušu tamo princ Charles, generalni tajnik UN-a Antonio Guterres, Greta Thurnber(!) Angela Merkel, pa čak i Papa Franjo, preko izaslanika i još mnogi drugi. Pobogu, pa nisu valjda i ovi i slični članovi neke lože Otvorenog društva? Što s njima radi Papa Franjo, Papa br. Dva ( Papa br. Jedan je u samoizolacij)? Kad se malo udubim izgleda mi taj „reset“ kao najava revolucije odozgo, od najbogatijih i najmoćnijih. Uzrok, povod „resetiranju“, revoluciji odozgo su, naravno, klimatske promjene koje obični svijet (osim Grete) ne razumije, u to je ono umotano.Valjda jedini „svat“ koji se tamo usudio govoriti drugačije, protiv „proroka“ apokalipse, bio je Donald Trump. Za njega je George Soros rekao: „Smatram da je Trumpova administracija opasna za svijet, ali ona će nestati 2020.“, naravno, poslije izbora u Americi, zapravo u siječnju 2021., najkasnije. Treba dakle resetirati i Trumpa. Ne ću ovdje ni o tim izborima, ali je zanimljivo kako se i ovo zasjedanje Foruma koristilo za unutar američke obračune. Drugo me više brine. Znači dosadašnji projekt „otvorenog društva“, slobodne trgovine i , fol, slobodnog tržišta, sve globalno, da o ostalim slobodama ne govorim iste /slične „škvadre“ nije se pokazao dovoljno učinkovitim, pa ga treba „ obrisati“ i krenuti u novi isti/ slični projekt, opet dakako, globalno, ali vjerojatno brže, jače i žešće. Koristiti za to svaku prigodu pa i pandemiju koja se tako politički i ideološki eksploatira.

Nastaje društvo “elementarnih čestica”

Smrti na Zemljici se, bez trunke srama i sućuti rabe za taj „reset“, kao da ih mn+ nije dostatno, a da nije nimalo jasno što se iza brda valja. Meni je jasno- isto ono što sam tvrdio i za koncept „otvorenog društva“ – novi totalni totalitarizam kojemu je glavni cilj pojedinac, njegov dom, njegova egzistencija, njegov ego, „Ja“, um, njegova duša, samo se projekt krvavije (glad i ine bolesti, mentalne , recimo, pored Corone ) provodi. Kako bi taj reset izgledao? Isto ovako kao i ova „štih proba“ usred Corone. A ima ih, bit će ih još. Prva mutacija ( COVID 21) druga , treća… Ili još jednostavnije: onima koji su kreirali „otvoreno društvo“, desetljećima unazad pa ustanovili (fol) da idu u krivom smjeru ne može se prepustiti nova promjena, ustvari revolucija. Tim prije što je očito kako je „otvoreno društvo“ samo predigra za -zatvoreno društvo, društvo bez društva, društvo „elementarnih čestica“(M. Houellebecq). Istina, promjene su nužne skoro u svemu, ali njih trebaju i kreirati i provoditi neki drugi, novi muškarci i žene. Ovi su svoje proigrali. Ili će ih provesti silom, a onda će nastati pakao na Zemlji. Corona se, uvjeren sam, može svladati nekom blažom medicinom, bez ideologije i politike, ma kako bila opaka.

Foto: Andreas Gebert/EPA/Hina