SKANDAL: Plenkovićeva Vlada traži donacije od građana, a ponaša se kao pijani milijunaš

SKANDAL: Plenkovićeva Vlada traži donacije od građana, a ponaša se kao pijani milijunaš

Vlada je na službenoj stranici koju su napravili za sve informacije o novom korona virusu otvorila posebnu rubriku “Donacije”. Tri su opcije kako i što se može sve donirati

Na stranici koronavirus.hr se pojavila nova rubrika, označena kao “Donacije”. Kada se klikne na nju dolazi se do službene objave Vlade koja poziva građane da se uključe u donacijski program u borbi protiv novog korona virusa, pišu 24sata.

Ponuđene su tri opcije kako se može donirati.

Prva opcija je donacija financijskih sredstava.

– Putem Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju se donacije u borbi protiv novog koronavirusa. Sredstva se uplaćuju na zaseban račun Ministarstva financija otvoren kod Hrvatske narodne banke, a Ministarstvo financija je zaduženo za praćenje namjenskog trošenja sredstava – stoji na stranici.

Druga opcija je donacija medicinske i druge potrebne zdravstvene opreme koja se odnosi na one koji imaju ili proizvode medicinsku opremu koja bi mogla biti korisna zdravstvenom sustavu u borbi protiv korona virusa.

Treća opcija su donacije Crvenom križu.

Zanimljivo je  da Plenkovićeva Vlada traži donacije iako ubire enormne poreze od tih istih građana. Plaće u javnom sektoru nisu  smanjene ni za kunu, dok privatni sektor grca u problemima. Vlada se nije odrekla nijednog službenog automobila koji su objektivno puno luksuzniji nego što bi trebali biti s obzirom na gospodarsku i socijalnu situaciju u Hrvatskoj. Vlada nije  napravila  ništa kako bi  racionalizirala  rasipnost u zdravstvu i smanjila  preveliki broj bolnica.

Da ne bi bilo zabune, načelno podržavamo svaki humanitarnu akciju i solidarnost s bolesnima i ugroženima, ali je cinično kada rasipna Vlada, koja je ionako teško opteretila građane s porezima, dodatno od istih traži još novca.

Foto: Dario Grzelj/Hina