Grmoja citirao Milanovića: Ne treba pričati priče da će nas korona sve pokositi

Grmoja citirao Milanovića: Ne treba pričati priče da će nas korona sve pokositi

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja objasnio je na što je nalikovao “pasivni nadzor”, što su mu epidemiolozi propisali kao preporuku nakon sastanka u Saboru na kojem je bio i zaraženi SDP-ovac Franko Vidović.

“To nije mjera, to je preporuka. Ja sam bio na Odboru za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku. Nisam bio u nikakvom kontaktu s gospodinom Vidovićem, bili smo udaljeni nekoliko metara, obojica smo imali maske”, objasnio je i dodao:

“Bila je preporuka da malo pripazimo, da ne idemo u nikakvu veliku gužvu, što i nisam, u šoping centre i neke veće skupove ljudi.

Dalje je komentirao sastanak Vlade, na kojem je bila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, kojoj je potom utvrđena zaraza, a premijer se, po preporukama, testirao i nalaz mu je negativan:

“Moramo biti svjesni da je premijer premijer, on mora nastaviti raditi, Vlada mora nastaviti raditi svoj posao, inače bi svako malo mogao biti u tom nekakvom pasivnom nadzoru. Ja koji sam inače kritičan prema Vladi, ovdje ne bih bio prestrog.”

“Vlada mora konačno reći što se događa zapravo s ovom epidemijom. Premijer je tvrdio uoči izbora, kada mu je bilo oportuno, da smo pobijedili koronavirus. Time se zbunjivalo građane i onda se sada čude zašto jedan dio građana nema više nikakvog straha od ovog virusa, neki ne poštuju mjere”, komentirao je vođenje nadležnih kroz pandemiju, javlja N1.

“Nisam siguran da bi nekakav lockdown bio dobar za Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo”, rekao je što misli o lockdownu i dodao: “Ono što je nama potrebno je povratak povjerenja u Stožer, to s ovim Stožerom nije moguće, oni su se već kompromitirali.”

“Ne treba pričati priče da će nas korona sve pokositi, kao što je predsjednik Milanović dobro primijetio. To je jedna zarazna bolest, ali bolest koja nije ipak toliko opasna kao što neki žele prikazati, ali može stvoriti probleme našem društvu i državi, a posebno našem zdravstvenom sustavu”, smatra Grmoja i poručuje:

“Veća odgovornost i građana i vladajućih, to da, ali nekakav lockdown, vidjeli smo što nam je to donijelo, nije nam donijelo ništa dobro i u tom smjeru ne treba ići.”

Foto: Admir Buljubašić/Hina