Umjetnost štednje – brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje

Umjetnost štednje – brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu  – Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe  i ove će godine povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31. listopada) nastaviti s brojnim aktivnostima, stoji u priopćenju Privredne banke Zagreb.

Zbog ograničavajućih okolnosti uslijed izvanredne situacije uzrokovane pandemijom, radionice trenutno nije moguće provoditi u školama, stoga u suradnji s Muzejom štednje u Torinu (Museo del Risparmio) pripremamo video edukativni materijal za djecu u dobi od 6 i 10 godina pod nazivom „Cijena naših snova“ (The Price of Our Dreams). Uoči Svjetskoga dana štednje na društvenim mrežama PBZ-a ponudit ćemo mogućnosti virtualnog posjeta Muzeju štednje.

Kako bi osigurao kontinuitet projekta, PBZ je pokrenuo natječaj za djecu zaposlenika na temu štednje, u kojima djeca mogu sudjelovati ovisno o dobi u dvije kategorije. Djeca mlađa od 10 godina pozvana su sudjelovati u natječaju izradom crteža na temu: „Želje za koje štedimo“ kao i odgovorom na pitanje: „Što je za mene štednja?“ Djeca u dobi od 10 do 14 godina pozvana su sudjelovati u natječaju pisanjem sastavka na temu: „Zašto je važno štedjeti?“. Na natječaj je pristiglo preko 70 radova djece.

Temeljem dosadašnje dobre suradnje s HGK u aktivnostima iz područja financijske pismenosti, naša Banka pozvana je sudjelovati u obilježavanju Svjetskog dana štednje odgovaranjem na pitanja o štednji i davanjem izjava a što će biti komunicirano u javnosti putem medija  dana 30. listopada. U ovom projektu sudjelovat će i predstavnici stambene štedionice, društva za osiguranje, investicijskog fonda,  predstavnici Hrvatske narodne banke i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Za istaknuti je da je PBZ povodom inicijative Umjetnost štednje koja je pokrenuta 2017. godine i u kojoj sudjeluju međunarodne banke supsidijari Intesa Sanpaolo Grupe formirao tim od 50 edu-volontera koji su do sada u 57 škola diljem zemlje proveli više od 215 radionica za djecu.